“Η συνεχής υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και η αυξανόμενη επιβάρυνση του πολίτη στη Φαρμακευτική δαπάνη δεν μπορεί να συνεχιστεί” δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Παναλλήνιου Φαρμακευτικού Συλλογου από τις Βρυξελλες

0

“Η συνεχής υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και η αυξανόμενη επιβάρυνση του πολίτη στη Φαρμακευτική δαπάνη δεν μπορεί να συνεχιστεί” δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου από τις Βρυξελλες όπου συμμετείχε στην Εκτελεστική Επιτροπή και τη Γενική Συνέλευση της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών( PGEU)
> Με αφορμή τη συζήτηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και την πολιτική του Φαρμάκου στην Ευρώπη επισήμανε ότι στην Ελλάδα όπου τα χρόνια της κρίσης μειώθηκε το εισόδημα των Ελλήνων σε πολύ μεγάλο βαθμό η επιβάρυνση των πολιτών για την Υγεία του αλλά και την πρόσβαση στο Φάρμακο ολοένα και αυξάνεται. Έτσι χαρακτηριστικά δήλωσε ότι τη στιγμή που παρά πολλά φάρμακα είναι σε έλλειψη λόγω μή παραγωγής τους ή εξαγωγής τους στο εξωτερικό ο πολίτης επιβαρύνεται διαρκώς περισσότερο αφού η μέση συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα υπερβαίνει το 30% και οι τιμές των μή συνταγογραφούμενων φαρμάκων έχουν εκτιναχθεί ύστερα από την απελευθέρωση της τιμής τους σε ποσοστό που υπερβαίνει μεσοσταθμικά το 20%. Η άμεση αλλαγή πολιτικής προς ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα Υγείας είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική.
>

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.