Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Πατρών και η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, διοργανώνουν την Παρασκευή 4 & το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, τη Διημερίδα «Hot Spots στη Γαστρεντερολογία – Ηπατολογία το 2016».
Επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο κύριος Κωνσταντίνος Θωμόπουλος, Αν. Καθηγητής Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής του Γαστρεντερολογικού Τμήματος της Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Πατρών. Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας.
Τα τελευταία χρόνια έχει συντελεσθεί σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση των ασθενών με παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Οι γνώσεις μας στην κατανόηση της αιτιοπαθογένειας, τη διάγνωση και τη θεραπεία των γαστρεντερολογικών και ηπατολογικών νοσημάτων αυξάνονται συνεχώς και με γεωμετρική πρόοδο. Επίσης η τεχνολογική πρόοδος έχει συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση τόσο της διαγνωστικής όσο και της θεραπευτικής προσέγγισης των ασθενών με παθήσεις ήπατος και πεπτικού συστήματος. Η βέλτιστη αντιμετώπιση των ασθενών απαιτεί συχνά συνεργασία ιατρών διάφορων ειδικοτήτων και χρήση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού.
Η διημερίδα που διοργανώνεται έχει στόχο τη σφαιρική παρουσίαση των σύγχρονων εξελίξεων στον τομέα της γαστρεντερολογίας και ηπατολογίας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη συζήτηση θεμάτων της καθημερινής κλινικής πρακτικής, τόσο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όσο και στην νοσοκομειακή περίθαλψη από έμπειρους ιατρούς. Η επιστημονική εκδήλωση απευθύνεται όχι µόνο σε ιατρούς γαστρεντερολόγους αλλά και σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων που αντιμετωπίζουν ασθενείς με παθήσεις του πεπτικού συστήματος.
Στόχος μας είναι η υπεύθυνη ενημέρωση των ιατρών αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας με την ενεργό συμμετοχή των συναδέλφων πάνω σε δύσκολα ζητήματα της καθημερινής κλινικής πρακτικής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εγγραφή δωρεάν (Παρασκευή 4/11 στις 16:00 προσέλευση – εγγραφές). Στους συμμετέχοντες που θα συμπληρώσουν το 60% παρακολούθησης του Επιστημονικού Προγράμματος θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (9 μόρια).
Έχοντας την πεποίθηση ότι η συμμετοχή σας θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της προσπάθειάς μας, σας ευχαριστούμε θερμά και σας διαβεβαιώνουμε ότι η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για εμάς.