Θανάσης Καββαδάς: Οι υποθέσεις της Λευκάδας δεν είναι “τσιφλίκι” κανενός

Τα προβλήματα κάλυψης θέσεων ιατρικού προσωπικού στα νησιά μας, όπως ο Κάλαμος, πυροδότησαν τις τελευταίες ημέρες μια άνευ ουσίας συζήτηση και μια «διαμάχη» για το ποιός, πότε και πώς παρενέβη, ώστε να έλθει επιτέλους ένας γιατρός και οι πολίτες να αισθανθούν ασφαλέστεροι.

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά οι «καλοθελητές» της Λευκάδας δεν αντιλαμβάνονται ότι, μόνο κακό προξενούν στις υποθέσεις που αφορούν στον Τόπο μας με την συμπεριφορά τους.

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ΄ όλα ποιος είναι ο ρόλος ενός βουλευτή που έχει εκλεγεί από το λαό και τον εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εκτός από τη συμμετοχή του και τη σύμπραξή του στο νομοθετικό έργο, εκτός από την άσκηση εποικοδομητικής κριτικής στην κάθε κυβέρνηση, δουλειά του είναι να βοηθάει τον Τόπο του και τους πολίτες με κάθε νόμιμο τρόπο και πρόσφορο μέσο που μπορεί να αξιοποιεί μέσω ερωτήσεων, αναφορών και παρεμβάσεων στη Βουλή.

Και σε ό,τι με αφορά κάνω ακριβώς αυτό.

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου κάλεσα όλους όσους έχουν θέσεις ευθύνης -αιρετοί και μη- να παραμερίσουμε τις πολιτικές, ιδεολογικές και κομματικές μας διαφορές και να συνεννοηθούμε για να επιλύσουμε προβλήματα της Λευκάδας. Προβλήματα όπως, τα κενά στο νοσοκομείο, στο κέντρο υγείας και στα νησιά, τα προβλήματα στα σχολεία, τη στέγαση του Τ.Ε.Ι, στις οδικές συνδέσεις του νησιού, στο θέμα των απορριμμάτων, της αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό, το μέγα θέμα της ασφάλειας των πολιτών αλλά και της πολιτικής προστασίας και πυροπροστασίας της πόλης μας και του ιστορικού της κέντρου.

Όλα αυτά είναι ζητήματα που κανονικά θα έπρεπε όλοι μαζί να παλεύουμε και να βρίσκουμε λύσεις, χωρίς να μας εμποδίζει η κομματική μας ταυτότητα.

Έτσι πορεύτηκα.

Γιατί πιστεύω ότι η αντιπολίτευση πρέπει να είναι εποικοδομητική, να μην υπάρχει μόνο γκρίνια, μιζέρια και μεμψιμοιρία.

Άλλωστε υπάρχουν τόσα πολλά να προσάψει κανείς στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεν χρειάζεται σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά τον Τόπο μας να διασπάμε αλλά να ενώνουμε. Να δουλεύουμε μαζί και να μην διαγκωνιζόμαστε για το ποιος κάνει καλύτερα τη δουλειά. Ο κόσμος περιμένει από εμάς αποτελέσματα και λύσεις. Όχι καυγάδες και στείρα πολιτική αντιπαράθεση.

Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης διάλεξα αυτόν τον δρόμο. Να εκμεταλλεύομαι τη δυνατότητα που μου έδωσαν οι πολίτες της Λευκάδας και να προσπαθώ να βρω λύσεις πιέζοντας καθημερινά προς πάσα κατεύθυνση.

Παράλληλα, θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώνω τους πολίτες για ό,τι κάνω, γιατί σε αυτούς δίνω λογαριασμό, χωρίς ποτέ να θίγω τους εκπροσώπους άλλων φορέων ή να ασκώ κριτική στις δικές τους αντίστοιχες ενέργειες, όταν και εάν υπάρχουν. Χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο ή την αποκλειστικότητα.

Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή είμαι μόνος, διότι κάποιοι θεωρούν ότι οι υποθέσεις τις Λευκάδας είναι «τσιφλίκι» τους. Αντί να επιζητούν συνεργασία επιλέγουν να λοιδορούν. Αντί να ασκήσουν υπεύθυνα τις αρμοδιότητες που τους έχουν εμπιστευτεί οι πολίτες επιδιώκουν την ειρωνεία και την ασφαλή λαϊκίστικη αντίληψη της ισοπέδωσης.

Εκείνο που έχω να προτείνω για μια ακόμη φορά είναι να σταματήσουν οι κραυγές της ανυπαρξίας και να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να πάμε τον Τόπο μας μπροστά.

Σε αυτή μου τη θέση θα επιμείνω μέχρι τέλους.
Άρθρο του Βουλευτή Λευκάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ