Ιερά Μονή Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, Σκουτεράς. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Λυκουρίσσης στην Σκουτερά Αγρινίου καθώς τιμάται σήμερα η Ανάμνησις της εν τη «αγία σορώ» καταθέσεως της Αγίας Ζώνης της υπεραγίας Θεοτόκου.Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά .

Το μοναστήρι της Παναγίας της Λυκούρεσης είναι κτίσμα του περασμένου αιώνα. Η παράδοση μας λέει ότι είναι κτισμένο πάνω σε παλαιό Ναό. Νοτιοδυτικά της Ιεράς Μονής, υπάρχουν κελιά σύγχρονης κατασκευής προκειμένου να φιλοξενούνται οι προσκυνητές.
Η Ιστορία της Μονής μας λέει ότι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τα λείψανα των Αγίων βρέθηκαν από κυνηγούς της περιοχής. Κάποιος δε, ονόματι Χαράλαμπος, είδε όραμα μια μαυροντυμένη γυναίκα η οποία σύμφωνα με τη μαρτυρία του ήταν η Παναγία.
Το όνομα «Λυκούριση» προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων «λύκος» και «ρίσος» που σημαίνει άγριο ζώο δηλαδή κάποιο άγριο σκυλί ή λύκος φύλαγε την εικόνα της Παναγίας.
Σε πρόσφατες νεροποντές ο αύλειος χώρος έπαθε μικρές κατολισθήσεις˙ μετά από αυτές τις ζημιές, πολλοί είναι αυτοί που βοηθούν την Μοναχή Αντωνία προκειμένου να κρατηθεί η Ιερά Μονή σε καλή κατάσταση και να λειτουργείται.
[videojs_video url=”http://www.acheloostv.gr/online/images/videos/EIDHSEIS/31_8_17/LYKOYRISH.mp4″]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ