«Ιστορική Ανατομία της Ιλιάδας και ο ποιητής Όμηρος» – Νέο βιβλίο από τον Αγρινιώτη καθηγητή Ε. Αδάμη

Η «Ιστορική Ανατομία της Ιλιάδας και ο ποιητής Όμηρος» είναι ένα ερευνητικό βιβλίο του Αδάμη Ευθυμίου που στοχεύει να προβληματίσει. Κατά τη μέθοδο του Αριστάρχου «Ὅμηρον ἐξ Ὁμήρου σαφηνίζειν» αλλά και με την δική του εμπειρία και γνώση, αξιοποιώντας πληθώρα στοιχείων και εκτιμήσεων, προσεγγίζει το μεγάλο έργο της Ιλιάδας, τις ιστορικές εμπειρίες που καταθέτει ο Όμηρος και εξετάζει την αξία της μαρτυρίας του.
Στη συγκεκριμένη εργασία επιχειρείται, με μεθοδολογία, ερευνητική, η προσέγγιση του ομηρικού κειμένου της Ιλιάδας. Ο ερευνητής «ανατέμνει» το κείμενο για να το παρατηρήσει, διεισδύοντας σε λεπτομέρειες της δομής και της οργάνωσής του, ενώ στη συνέχεια προχωρεί βήμα – βήμα, σχολιάζοντας, αναπτύσσοντας τις σκέψεις του, τον προβληματισμό του.
Βασικός του στόχος είναι να γνωρίσει στον αναγνώστη το διάσημο έργο και το δημιουργό του ο οποίος δεν υπήρξε ένας τυχαίος δημιουργός, γνωρίζει σε βάθος την τέχνη της ποίησης, οργανώνει καλά το υλικό του, τις πληροφορίες του, επιμελείται με σοφία τις χιλιάδες των στίχων της αφήγησης, γνωρίζει από γεωγραφία, στρατηγική, πολιτική, μεταλλοτεχνία.
Αποσπάσματα από κάποια κεφάλαια έχουν ήδη δημοσιευτεί όμως μόνο στο συγκεκριμένο έργο, επιχειρείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, με το σύνολο των στοιχείων, αναλυτική, κατατοπιστική…
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δηλώσετε την επιθυμία να το αποκτήσετε:
https://forms.gle/X6oTc8mDinUcmPAdA

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ