ΚΝΕ -“Δημιουργεί ερωτηματικά η άρνηση του Δήμου Μεσολογγίου να παραχωρήσει το προαύλιο του ΕΠΑΛ Κατοχής για αθλητικές εκδηλώσεις”

“Δημιουργεί ερωτηματικά η άρνηση του Δήμου Μεσολογγίου να παραχωρήσει το προαύλιο του ΕΠΑΛ Κατοχής για μια εκδήλωση αθλητικού περιεχομένου παρά την έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου Μεσολογγίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, και γραπτώς όπως προβλέπεται.
Η ΚΝΕ θα συνεχίσει τη δράση της και μπροστά στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, έτσι θα πραγματοποιήσει προφεστιβαλική εκδήλωση στην περιοχή την Τετάρτη 30 Αυγούστου, στο ΕΠΑΛ Κατοχής.” αναφέρει σε ανακοίνωση η Ν.Ε Αιτωλ/νιας του ΚΚΕ.

Αναλυτικά:

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν σταθερή θέση και διεκδικήσεις για το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας στην άθληση και το δικαίωμα πρόσβασής σε χώρους άθλησης. Δικαίωμα και ανάγκη που σήμερα δεν ικανοποιείται καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι άθλησης αλλά και η αντίστοιχη οργάνωση από το κράτος είτε κεντρικά, είτε σε τοπικό επίπεδο.
Με βάση τα παραπάνω η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ έχει πάρει πλήθος πρωτοβουλιών σε όλο το Νομό και σε αυτά τα πλαίσια πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει τουρνουά μπάσκετ την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο ΕΠΑΛ της Κατοχής. Στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν αθλητικές υποδομές ώστε να αξιοποιηθούν από τα παιδιά, παρά μόνο τα προαύλια των σχολείων. Η αναγκαιότητα για άθληση ή αντίστοιχες δραστηριότητες φάνηκε και από τις δηλώσεις συμμετοχής της νεολαίας στην περιοχή.
Δημιουργεί ερωτηματικά η άρνηση του Δήμου Μεσολογγίου να παραχωρήσει το προαύλιο του ΕΠΑΛ Κατοχής για μια εκδήλωση τέτοιου περιεχομένου παρά την έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου Μεσολογγίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, και γραπτώς όπως προβλέπεται.
Η ΚΝΕ θα συνεχίσει τη δράση της και μπροστά στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, έτσι θα πραγματοποιήσει προφεστιβαλική εκδήλωση στην περιοχή την Τετάρτη 30 Αυγούστου, στο ΕΠΑΛ Κατοχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ