Καίγεται η Ιερά Μονή Βαρνάκοβας κοντά στην Ναύπακτο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην ιστορική Μονή Βαρνάκοβας, κοντά στην Ναύπακτο.
Οι δυνατοί άνεμοι και τα εύφλεκτα υλικά δυσκολεύουν την ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που βρίσκεται αυτή την ώρα στο σημείο και δίνει μάχη με τις φλόγες.
Σύμφωνα με πληροφορίες καίγεται το μισό μοναστήρι, ενώ οι 19 μοναχές πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως. Πυροσβέστες πρόλαβαν να απομακρύνουν και την εικόνα της Παναγίας.
Μια ξυλόσομπα ήταν πιθανώς η αιτία της καταστροφής, ενώ η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς μεγάλο τμήμα του μοναστηριού είναι ξύλινο.

Συνεχείς ενημέρωση από http://www.nafpaktianews.gr/

Ενημέρωση 15:33

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του συνεργάτη μας υπάρχει μερική αναζωπύρωση. Όμως σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες έχουν καεί τα κελιά και έχει σωθεί το αρχονταρίκι.

Ενημέρωση 15:28

Στην Ιερά Μονή και Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστος.

Ενημέρωση 15:18

Στην Ιερά Μονή βρίσκεται αυτή την ώρα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

Ενημέρωση 15:13

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Nafpaktianews.gr που βρίσκεται στο σημείο η φωτιά είναι σε ύφεση αν και πρόλαβε και έκαψε ολοσχερώς μεγάλο τμήμα του ιστορικού μοναστηριού.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πιθανόν η φωτιά να ξεκίνησε από το λεβητοστάσιο του μοναστηρίου κάτι που βέβαια διερευνά και θα αποφανθεί το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ. Ναυπάκτου/

Ενημέρωση 15:05

Μετά από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών και ώς από θαύμα σώθηκε η Ιερή εικόνα της Παναγίας και τα Ιερά Λείψανα ευτυχώς δεν κάηκαν από τις φλόγες. Σε λίγο αποκλειστικές εικόνες.

Ενημέρωση14:43

Οι δυνατοί άνεμοι και τα εύφλεκτα υλικά δυσκολεύουν την ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που βρίσκεται αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας.Σε λίγο περισσότερες εικόνες από το εξωτερικό συνεργείο του Nafpaktianews.gr που βρίσκεται στο σημείο.


Ενημέρωση 14:13

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες καίγεται το μισό μοναστήρι μάχη δίνει η πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.Δεν κινδυνεύουν οι μοναχές


Πρώτη ενημέρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr φωτιά ξέσπασε στο μοναστήρι της Ιεράς Μονής Βαρνάκοβας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει πάρει φωτιά η στέγη.

Σε λίγο περισσότερα καθώς το εξωτερικό συνεργείο του Nafpaktianews.gr σπεύδει στο σημείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ