Κακοκαιρία: Καταστροφές στην Αττική – 3 τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο

Τρία άτομα τραυματίστηκαν στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, όπου οι πολύ δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν αντικείμενα και δέντρα – Διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Μαρίνου Αντύπα. Υδροστρόβιλος και καταστροφές στη Χαλκιδική. Πάνω από 10.000 κεραυνοί έπεσαν στο Ιόνιο.

Συνολικά τρεις τραυματίες εκ των οποίων η μία σοβαρά αλλά και τεράστιες καταστροφές άφησε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου το νέο σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε από τα ξημερώματα και την πρωτεύουσα

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση τραυματίστηκε όταν έπεσε τοίχος στο κεφάλι της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο »Ευαγγελισμός». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκαν ελαφριά αλλά δυο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Ειδικότερα από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 195 κλήσεις -κυρίως για τις περιοχές Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω – εκ των οποίων οι 129 αφορούν σε κοπές δένδρων, 27 σε απομάκρυνση αντικειμένων και 39 για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Συνολικά επιχειρούν 25 συνεργεία.

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν, στις περιοχές που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από εχθές σε αυξημένη ετοιμότητα.
Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Από την Πυροσβεστική παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ενδεικτικό άλλωστε είναι ότι στο Ν. Ηράκλειο που εντοπίστηκε πιο έντονο το πρόβλημα, διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Μαρίνου Αντύπα από την πτώση δεκάδων δέντρων κατά μήκος της οδού και τα πιο πολλά συνεργεία της Πυροσβεστικής έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο.
Πιο συγκεκριμένα, οι δρόμοι στους οποίους έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή λόγω πτώσεων δέντρων και αντικειμένων, είναι επί της Λ. Κύμης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαρούσι από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Πλαπούτα, στο Ν. Ηράκλειο, επί της Λ. Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα, επί της οδού Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης και επί της οδού Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον ηλεκτρικό, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου.
Αυτήν την ώρα ο σταθμός του Ηρακλείου του ΗΣΑΠ παραμένει κλειστός και τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά, Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβετικής Υπηρεσίας.

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική
Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται μέχρι και αυτήν την ώρα σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου.
Τα προβλήματα στην κυκλοφορία εστιάζονται σε αρκετά σημεία, όπως στον Κηφισό (και στα δύο ρεύματα αλλά κυρίως στην άνοδο) κατά μήκος της Βασιλέως Κωνσταντίνου, της Κηφισίας και της Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στην Περιφερειακή Υμηττού, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ και στην Αττική Οδό από Γέρακα μέχρι Ηράκλειο με κατεύθυνση την Ελευσίνα.
Προβλήματα παρατηρούνται και λόγω τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στην άνοδο της Ροσινιόλ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Πηγή : news247.gr , Φωτό : ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ