Κεντρική διαχείριση στη Super League από το 2023-24

Σημαντική εξέλιξη στη σημερινή ΓΣ της Superleague καθώς το πάγιο αίτημα για κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά θα γίνει πραγματικότητα από τη σεζόν 2023-24.

Συγκεκριμένα, με μεγάλη πλειοψηφία και συγκεκριμένα με ψήφους 12-2 οι ομάδες αποφάσισαν να μπει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 2023-24. Νωρίτερα βέβαια δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού στην πλειονότητά τους οι ομάδες δεσμεύονται με διετή συμβόλαια με Nova και Cosmote TV.

Μοναδικές ομάδες που καταψήφισαν ήταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Είχαν άλλωστε ταχθεί εναντίον της κεντρικής διαχείρισης και στην πρόσφατη ΓΣ της ΕΠΟ, όταν κλήθηκαν να ψηφίσουν την ολιστική μελέτη.

Πώς θα μοιράζονται τα χρήματα

Τα κριτήρια κατανομής των χρημάτων θα είναι η βαθμολογία και η ισομέρεια, η εμπορικότητα των ομάδων (η οποία θα μετρηθεί από τρεις εταιρείες). Βέβαια, ενδέχεται να υπάρξουν κι άλλα κριτήρια που πιθανώς να οριστούν με μετέπειτα συζητήσεις.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως το αίτημα της κεντρικής διαχείρισης τέθηκε και προχώρησε εκβιαστικά από κάποιες ομάδες, εννοώντας τους έξι «μικρούς» που μέχρι πρότινος ήταν «άστεγοι», τονίζοντας παράλληλα ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να «ρίξει» αυτή την απόφαση.

 

Πηγή: titormosnet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ