Κοινή δράση Πολιτιστικού συλλόγου Κομπωτής και ορειβατικού συλλόγου Αγρινίου.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή η κοινή μας δράση με τον ορειβατικό σύλλογο Αγρινίου, η οποία έγινε στο πλαίσιο της ανάδειξης και προστασίας του μοναδικού ελατοδάσους στην περιοχή μας, το οποίο βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του όρους Μπούμιστος των Ακαρνανικών.
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ακολούθησε την ορειβατική διαδρομή και ακλουθώντας την πάνω πλευρά του δάσους έφτασε στην κορυφή στα 1573 μ. υψόμετρο. Η μαγευτική θέα απ’ το σημείο εκείνο, αποζημίωσε τους ορειβάτες με το παραπάνω για την δύσκολη και κουραστική ανάβαση.
Η δεύτερη ομάδα ακολούθησε την περιπατητική διαδρομή στην κάτω πλευρά του δάσους φτάνοντας στην θέση Ασάνι, απ΄όπου ατένισαν την Θάλασσα που εκτείνεται απ την πλευρά του Μύτικα. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν οινοποιείο της περιοχής όπου οι φιλόξενοι οικοδεσπότες τους υποδέχθηκαν κερνώντας τους ντόπιο κρασί και εδέσματα για να το συνοδεύσουν. Στον δρόμο της επιστροφής πέρασαν μέσα απ’ την παλιά Κομπωτή επισκέφθηκαν την εκκλησία του χωριού που διατηρείται ακόμα και τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζεται με την συμβολή του συλλόγου μας αλλά και των απανταχού Κομπωτιατών. Είδαν το φράγμα των Αχυρών αλλά και το λεκανοπέδιο το οποίο προορίζεται να γίνει λίμνη όταν επιτέλους τελειώσουν τα έργα.
Η επιστροφή στο χωριό και το γλέντι που ακολούθησε θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας. Ο σύλλογός μας αλλά και οι γυναίκες του χωριού μας ετοίμασαν ντόπια φαγητά και εδέσματα με κυρίαρχα τα ψητά της σούβλας αλλά και το ντόπιο κρασί για όλους τους συμμετέχοντες. Ο ορειβατικός σύλλογος Αγρινίου φρόντισε για την μουσική που μας κράτησε συντροφιά καθώς μέλη του συλλόγου ήταν και ο DJ αλλά και οι μουσικοί που μας έπαιξαν ζωντανά πολύ όμορφα λαϊκά τραγούδια.
Αφού το σκοτάδι είχε πέσει, χωρίσαμε ευχαριστημένοι όλοι απ’ την όμορφη εμπειρία που ζήσαμε και υποσχεθήκαμε ότι θα φροντίσουμε αυτή την δράση να την καθιερώσουμε και να την επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή μας η δράση. Στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και ιδιαιτέρως στην γραμματέα του Δημοτικού συμβουλίου και χωριανή μας Αθηνά Βέμη- Καρέλου η οποία συμμετείχε και στην περιπατητική διαδρομή. Στον πρόεδρο της τοπικής μας κοινότητας Μπαρκά Δημήτρη. Στις γυναίκες του χωριού που εισέφεραν και σε φαγητά, αλλά και με την εργασία τους στην φιλοξενία των επισκεπτών μας. Τέλος στον ορειβατικό σύλλογο Αγρινίου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να συνδιοργανώσουμε αυτή την δράση, αλλά και στα μέλη του που μας έπαιξαν μουσική, τον DJ και τους μουσικούς.
Ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι εκεί και ακόμη περισσότεροι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ