Κορονοϊός – «Καμπανάκι» Παγώνη: Δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα αν συνεχίσουμε έτσι

Για την αναγκαιότητα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε το πρωί της Τρίτης (24/8) στο OPEN η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Υπογράμμισε επίσης ότι το τείχος ανοσίας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί και ότι αν συνεχίσουμε έτσι… δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα.

«Εγώ περιμένω να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί τώρα που γύρισε από τις διακοπές. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, για να καταλάβει γιατί πρέπει να εμβολιαστεί και τι μας περιμένει από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε τείχος ανοσίας, είναι τέλος Αυγούστου» είπε OPEN η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Και πρόσθεσε: «Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχθούν άλλη πίεση. Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν μετεκπαίδευση μόνον σε covid». «Οι θάνατοι έχουν ξεκινήσει να μας φοβίζουν από τώρα. Είδατε στην Αμερική τι έχει συμβεί με την αύξηση στα μικρά παιδιά. Και αυτοί που βγήκαν από τις ΜΕΘ ένα 10% θα έχει προβλήματα λόγω covid», σχολίασε η Ματίνα Παγώνη.

Αναφερόμενη στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί σημείωσε ότι δεν είναι όλοι αρνητές, ενώ στάθηκε και στο ζήτημα εμβολιασμού των παιδιών. «Δεν είναι αρνητές όσοι δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πρέπει να τρέξουν συνεργεία όπου βρίσκεται ο κόσμος. Πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από εδώ και πέρα.

Δεν θα κατέβουν οι άνθρωποι από τα χωριά να πάνε να εμβολιαστούν. Μακάρι να είχαμε άλλα όπλα, φάρμακα, και να μη χρειαζόμασταν τα εμβόλια. Οι παιδίατροι πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή με τους γονείς και να τους ενημερώσουν για το εμβόλιο. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να είναι υγιή στα σχολεία τους» σημείωσε.

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε και τον προβληματισμό της και για τη μετάλλαξη Δέλτα καθώς είναι ιδιαίτερα «επιθετική». «Φοβάμαι τη μετάλλαξη Δέλτα, είναι μία μετάλλαξη πολύ επιθετική. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική με τους νέους. Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί γιατί δεν υπάρχει λύση. Δεν μπορούμε να είμαστε δέσμιοι για πάντα μίας νόσου», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο η Ματίνα Παγώνη ανέφερε: «Τον Στέφανο τον θαυμάζω, είμαι φαν του, ο Στέφανος να μας πει για το τένις και όχι την ιατρική. Έχουμε πολλά νέα άτομα με covid στα νοσοκομεία». «Ας κάνουμε μία προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση. Αν συνεχίσουμε έτσι ούτε Χριστούγεννα θα κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από OPEN – Κείμενο: newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ