Κορωνοϊός : Έντονη ανησυχία των ειδικών

Σε τεντωμένο σκοινί κινείται η χώρα καθώς τα κρούσματα κοροναϊού αυξάνονται συνεχώς και οι ειδικοί προειδοποιούν για επικείμενη έλευση του τρίτου κύματος του ιού, με επίκεντρο την Αττική αυτή τη φορά.

Η διασπορά του ιού είναι εκτεταμένη σε όλη την επικράτεια, με επτά «κόκκινες» περιοχές να έχουν εισέλθει σε καθεστώς σκληρού lockdown ενώ το σύστημα υγείας συνεχίζει να να πιέζεται με αρκετούς ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων, όμως οι πολίτες δεν φαίνεται να υπακούν πλέον.Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες, αφού αναμένεται να δούμε τα αποτελέσματα της Πρωτοχρονιάς, λίγο αργότερα των Θεοφανίων και λίγες μέρες μετά και του ανοίγματος των σχολείων.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η εποχή που διανύουμε γίνεται ακόμη πιο επιβαρυντικός παράγοντας, καθώς ο χειμώνας και το κρύο ευνοούν τις συνθήκες μετάδοσης. Όπως έχει επισημάνει και η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου «η διατήρηση χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου είναι εξαιρετικά δύσκολη στη διάρκεια του χειμώνα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ