Κορωνοϊός : Έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας – κρίσιμες αποφάσεις τα επόμενα 24ωρα

Αντιμέτωποι με την πιο μεγάλη πρόκληση από το ξέσπασμα του κοροναϊού και μετά, βρίσκονται κυβέρνηση και επιστήμονες. Και ενώπιον πολύ κρίσιμων αποφάσεων που θα κληθούν να πάρουν τα επόμενα 24ωρα μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε χθες.

Ολα τα μέτρα έχουν πέσει στο τραπέζι και δεν αποκλείεται μέχρι την επόμενη ενημέρωση, την Παρασκευή, να υπάρξουν εξελίξεις, σε περίπτωση που σήμερα και αύριο καταγράψουμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων.Η πανδημία ξεφεύγει, όλο και περισσότερες περιοχές στην Αττική και νομοί στην υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκονται στα όρια του συναγερμού. Πολλοί πολίτες δεν συμβιβάζονται με την ιδέα των περιοριστικών μέτρων και δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να έχουμε όλο και περισσότερα κρούσματα. Κλειστές δομές, εργοστάσια και άλλοι χώροι εργασίας δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αποτέλεσμα να καταγράφονται ομαδικές μολύνσεις από τον κοροναϊό.

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η κατάσταση δεν «μαζεύεται» και ανησυχούν για τις επόμενες εβδομάδες που λόγω του καιρού θα περνάμε όλο και περισσότερο σε κλειστούς χώρους.Το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι πως στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκονται πλέον οι νέοι. Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί μετά τα 125 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο επίκεντρο των επιστημόνων έχουν μπει η Καστοριά, οι Σέρρες, τα Ιωάννινα, η Βοιωτία. Ενδεικτικό της επικινδυνότητας της κατάστασης είναι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά την ενημέρωση για την πορεία του φονικού ιού στη χώρα μας.

Από τη σύσκεψη προέκυψε ότι η Θεσσαλονίκη αναμένεται τις επόμενες ώρες, πιθανότητα το απόγευμα της Τετάρτης, να μπει στο «πορτοκαλί» επίπεδο συναγερμού. Αυτές όμως δεν είναι οι μόνες επικείμενες ανακατατάξεις στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ