Λευκάδα: Πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκδηλώσεων της Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Περιοχής του Κάστρου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις  3 και 4 Σεπτεμβρίου το διήμερο εκδηλώσεων  της Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Περιοχής του Κάστρου. Ένα διήμερο συμβολή για τον τόπο, με πλούσιες συζητήσεις προβληματισμό και προτάσεις, που έδωσαν συνέχεια στον ήδη έντονο διάλογο για το επίδικο στην περιοχή: Ιδιωτικοποίηση ή ουσιαστική αξιοποίηση για όλους;

Μέσα από τις εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών μας, την παρέμβαση μέλους από την πρωτοβουλία αγροτών Λευκάδας, τις πολύ αξιόλογες πτυχιακές εργασίες και τις τοποθετήσεις του κόσμου αναδείχτηκε η αγωνία όλων μας και η ανάγκη να προστατευθεί η ιστορική, αρχαιολογική και η περιβαλλοντική αξία της περιοχής αλλά και ο δημόσιος χαρακτήρας της . Γι’ αυτό απαιτείται η ενεργή αντίδραση των πολιτών και η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων που θα πιέζει σε αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των αγροτών για να μην πουληθεί το Οινοποιείο του ΤΑΟΛ και καλούμε τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες στα δικαστήρια στις 20 Σεπτέμβρη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης: τους Θανάση Καλαφάτη, Φίλιππο Φέτση, Άγγελο Παπαγεωργίου, με τις εισηγήσεις τους, τους Μαρία Γράψα, Αριστοτέλη Βερύκιο και Μάρκο Σφέτσα με τις πτυχιακές τους εργασίες, τον Σπύρο Στεριώτη από την Πρωτοβουλία αγροτών για την παρέμβασή του και φυσικά όλους όσους παρευρέθηκαν.

Επισημαίνουμε δε (αν και προσκλήθηκαν), την απουσία φορέων, θεσμικών κλπ, εκτός του κ. Ζαβιτσάνου (ΑΜΕΛ), κ.Γαζή (ΔΙΑΥΛΟΣ) και των ΜΜΕ εκτός από τα Λευκαδίτικα Νέα, lefkada.tv, Fortsa lefkada και την ομάδα Λευκαδίτες και Λευκαδολάτρες .

Η Πρωτοβουλία μας το αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από τις ανοιχτές συνελεύσεις της, που θα ανακοινωθούν θα προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της με προτεραιότητα τη συμμετοχή της στα δικαστήρια στις 20/9.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ