Λευκάδα – Πρωτόγνωρη η καταιγίδα που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα

Έκτακτο συντονιστικό όργανο πραγματοποιήθηκε χθές στην Βασιλική για τους τρόπους αντιμετώπισης της πρωτοφανούς καταιγίδας που είχε σαν αποτέλεσμα να βουλιάξει η Βασιλική.

Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής το τοπικό φαινόμενο ήταν πολύ μεγαλύτερης έντασης από το αντίστοιχο του χειμώνα.

Μάλιστα παρά την απορροή των οχετών η διατομή τους δεν επαρκούσε και τα νερά έφτασαν ως την παραλία πλημμυρίζοντας τους δρόμους του χωριού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων ο κάμπος του χωριού έπιασε όσο νερό δεν είχε πιάσει τα τελευταία χρόνια.

Στην Βασιλική πλημμύρισαν αρκετά σπίτια, επιχειρήσεις, η Αστυνομία, το Δημαρχείο και τα σχολεία τα οποία σήμερα παραμένουν κλειστά.

Μάλιστα για να καταλήξουν τα νερά στην θάλασσα έσπασαν τα πεζούλια μπροστά στην αμμουδιά και σε κάποιες άλλες περιοχές για να αποσυμφορηθεί ο χώρος από το νερό.

Ακριβή εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής θα έχει η πυροσβεστική υπηρεσία σε περίπου δυο με τρείς ημέρες.

Μικρότερα προβλήματα αντιμετώπισαν τα υπόλοιπα χωριά, ενώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης επιχείρησαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με δέκα άντρες, τέσσερα περιπολικά της ΕΛΑΣ καθώς και πέντε τσάπες δήμου και περιφέρειας που με πολλές προσπάθειες προσπαθούσαν να δώσουν διέξοδο στα νερά προς την θάλασσα.

Στον κάμπο της Βασιλικής η πυροσβεστική απεγκλώβισε τροχόσπιτο με δυο αλλοδαπούς.

Τα μηχανήματα παραμένουν σε επιφυλακή καθώς και κλιμάκια αστυνομίας και πυροσβεστικής.

Στις πέντε το απόγευμα κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Αντιμεριφερειάρχη Θεόδωρο Χαλικιά, τον δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, τον εντεταλμένο σε θέματα πολιτικής προστασίας Σπύρο Πολίτη, τον αντιδήμαρχο Κώστα Σέρβο, τον αντιδήμαρχο Χρήστο Κατήφοροι, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Κολυβά συνάντησαν τον διοικητή της ΠΟΥ κ. Κοντογιάννη και συνέδραμαν στον συντονισμό της Πυροσβεστικής.

Στις 21:30 πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΣΟΠΠ με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Χαλικιά, του δημάρχου κ. Δρακονταειδή, του Σπύρου Πολίτη, Χρήστου Κατηφόρη, προέδρου Βασιλικής κ. Κολυβά, διοικητή πυροσβεστικής κ. Κοντογιάννη και των Α/Δ κ Γαβρίλη Κ, του Α/Υ, Υ/Β Τασιούλη, καθώς και του επόπτη ασφαλείας κ Καραμπά, ο οποίος με τους άνδρες του προσέφεραν εθελοντική βοήθεια στη τοπική αστυνομική δύναμη.

πηγή lefkadatoday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ