Μήνυμα του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου για την 8 η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Η συμβολική διάσταση της σημερινής Παγκόσμιας ημέρας, έρχεται να υπενθυμίσει τους πολυετείς αγώνες, τις κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις αλλά και την δικαιωματική απόδοση των ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων των γυναικών.
Η σύγχρονη γυναίκα με τον πολυδιάστατο ρόλο ο οποίος κινείται από την οικογένεια, και την κοινωνική συμμετοχή έως την παραγωγική διαδικασία, σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με τις έντονες προκλήσεις της εποχής, για τις οποίες η υπέρβαση αποτελεί σχεδόν κομμάτι της καθημερινότητάς της.
Ως μητέρα, εργαζόμενη ή δραστήριο και ενεργό μέλος της κοινωνίας, καλείται ν’ ανταπεξέλθει υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, σε μια πραγματικότητα όπου τα δεδομένα ανατρέπονται διαρκώς. Καλείται να στηρίξει τη δομή της οικογένειας, ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες της και να διατηρήσει το δυναμισμό της προσωπικότητάς της.
Πέρα από κάθε επετειακή απόδοση σεβασμού ή τιμής για την προσφορά των γυναικών στην κοινωνική δομή και εξέλιξη, ίσως είναι πρώτα απαραίτητο να διασφαλισθούν ανά τον κόσμο οι συνθήκες προάσπισης όχι μόνο των κοινωνικών αλλά δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Το επιβάλλουν οι αξίες του σύγχρονου πολιτισμού μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ