Μίκης Θεοδωράκης: Συλλυπητήρια από τη Λίνα Μενδώνη – «Χάσαμε ένα κομμάτι από την ψυχή της Ελλάδας»

Στο πένθος βυθίστηκε η Ελλάδα από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη με την Λίνα Μενδώνη να εκφράζει τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του τεράστιου μουσικοσυνθέτη.

Η υπουργός Πολιτισμού αναφερόμενη στον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη δήλωσε ότι χάθηκε ένα κομμάτι από την Ελλάδα και ότι σημάδεψε τη χώρα μας τον 20ο αιώνα.

Τονίζει ότι το οικουμενικό του έργο άγγιξε εκατομμύρια καρδιές σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες πενθούμε σήμερα».

Αναλυτικά η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη:

«Σήμερα χάσαμε ένα κομμάτι από την ψυχή της Ελλάδας. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης όλων μας, ο δάσκαλος, ο διανοούμενος, ο ριζοσπάστης έφυγε. Εκείνος που έκανε όλους τους Έλληνες να τραγουδήσουν τους ποιητές. Έζησε όλη του τη ζωή δημιουργώντας. Αγωνίστηκε, πέρα από τα όρια, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αδυναμίες που θέτουν πλαίσια και καθορίζουν τυπικές συμπεριφορές. Δεν απέφυγε ποτέ να δίνει όλες τις μάχες, σε όλα τα μέτωπα, καθώς το εύρος της προσωπικότητας και του ταλέντου του δεν μπορούσε ούτε να περιοριστεί, ούτε να χαλιναγωγηθεί. Ο Μίκης ήταν κι έκανε όσα ξεπερνούν την ανθρώπινη φύση. Με το έργο του, την έντονη κοινωνική και πνευματική παρουσία, τον βαθύ πατριωτικό του λόγο, ο Μίκης Θεοδωράκης σημάδεψε την Ελλάδα του 20ου αιώνα.

Ο Μίκης ήταν παγκόσμιος και το έργο του ανήκει σε όλο τον κόσμο. Έργο τεράστιο, οικουμενικό, που άγγιξε και θα συνεχίσει να αγγίζει εκατομμύρια καρδιές. Δεν θα είναι πια μαζί μας, αλλά ο Γαλαξίας του έργου του θα μας περιβάλλει και θα μας φωτίζει.

Οι Έλληνες πενθούμε σήμερα».

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ