Μαθητές από Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Ιταλίας, Ισπανίας και Γερμανίας, οι οποίοι συμμετέχουν μαζί με το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Agenda 2030: That‘s our challenge!” υποδέχτηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας.
Το πρόγραμμα αφορά κινητικότητες και ανταλλαγές ομάδων μαθητών στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020 και προσβλέπει στη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.
Όπως τόνισε η καθηγήτρια, υπεύθυνη του προγράμματος για το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας, Βάσω Κεχαγιά, η συμμετοχή του σχολείου για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα Erasmus+ δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του να γνωριστούν με συνομήλικούς τους από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίζουν καλύτερα την κουλτούρα τους, ενώ οι καθηγητές γνωρίζουν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο εξωτερικό και μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες με τους συναδέλφους τους.
“Αυτά τα προγράμματα δίνουν την ευκαιρία στη νέα γενιά να χτίσει μια κουλτούρα συνεργασίας με στόχο μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον. Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας έχει παράδοση στη συμμετοχή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και είναι χαρά μας που σήμερα φιλοξενούμε εδώ στο Δημαρχείο μαθητές από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία προκείμενου να τους ενημερώσουμε για τις πρωτοβουλίες του δήμου μας σε θέματα παιδείας”, είπε ο κ. Κολόκας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ