Μαρία Τριανταφύλλου:Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την υδροδότηση της πόλης του Αιτωλικού.

To μείζον ζήτημα της υδροδότησης του Αιτωλικού, έφερε με επίκαιρη ερώτησή της ακόμα μια φορά στη Βουλή, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.
Έκανε λόγο για ένα διαχρονικό και δυσεπίλυτο πρόβλημα με συγκεκριμένες ευθύνες, που τελικώς υποβιβάζουν τους κατοίκους του Αιτωλικού σε πολίτες β΄ κατηγορίας. Τόνισε την ανάγκη πρόκρισης οριστικής λύσης αλλά ταυτόχρονα επεσήμανε πως δεν είναι αρκετή η αρωγή από μέρους του κράτους. Χρειάζεται διαρκής έλεγχος όλων των πεπραγμένων ,των αποφάσεων και των δράσεων. Η κυβέρνηση οφείλει όχι να μείνει σε διαπιστώσεις και περιγραφές αλλά να επιδείξει μια διαφορετική στάση, πιο ενεργή και υπεύθυνη, ως αρωγός, ελεγκτής και εγγυητής της οριστικής επίλυσης του προβλήματος.
Ό Υπουργός τόνισε , πως είναι απαράδεκτο, εν έτει 2017, να μην έχουν οι πολίτες της περιοχής πρόσβαση στο φυσικό αγαθό του νερού, έπειτα από μια δεκαετία προβλημάτων και παρεμβάσεων. Επιπλέον, δε δίστασε να αποδώσει ευθύνες στους αρμόδιους φορείς, ενώ υπερθεμάτισε υπέρ μιας οριστικής και βιώσιμης λύσης του προβλήματος. Τόνισε, την ανάγκη διερεύνησης όλων των ερωτημάτων, που διατυπώνονται, σχετικά με το αν, όσα προκρίνονται, βρίσκονται στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης και δεσμεύτηκε για διαρκή και ενδελεχή παρακολούθησή τους .

Τέλος ,τόσο η κ. Τριανταφύλλου όσο και ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης συμφώνησαν σε θετικό κλίμα, πως θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση, ώστε να ελέγχουν και να διασφαλίζουν, πως σε κάθε περίπτωση, η πορεία των έργων θα οδηγήσει σε οριστική και μόνιμη λύση του ζητήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ