Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής στην Πάτρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (PCI 2016) στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Το 20ο PCI συνδιοργανώθηκε από την ΕΠΥ (Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών), και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με την ευθύνη του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 105 καινοτόμες επιστημονικές εργασίες από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα της Πληροφορικής και διοργανώθηκαν τρεις (3) ειδικές θεματικές ενότητες (special sessions) σε θέματα υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Το 20ο PCI τίμησαν με το κύρος τους δυο κεντρικοί ομιλητές (keynote speakers) που ανήκουν στις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες του διεθνούς χώρου της Πληροφορικής:

ο κ. Παύλος Σπυράκης Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου του Liverpool (UK) και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Θεωρητικής Πληροφορικής (EATCS) και
ο κ. Σπύρος Τραγούδας Καθηγητής και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Southern Illinois Carbondale και Διευθυντής του αντίστοιχου Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Ινστιτούτου για τα Ενσωματωμένα Συστήματα (Embedded Systems).

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Β. Τριανταφύλλου ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία, τόνισε πως το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται πάντα αρωγός σε κάθε επιστημονική δραστηριότητα και στηρίζει έμπρακτα κάθε παρόμοια επιστημονική εκδήλωση.

Στο τέλος του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ κ. Β. Ταμπακάς ανέφερε πως το Τμήμα ανέλαβε το κύριο βάρος διοργάνωσης και υλοποίησης του Συνεδρίου ενώ υπήρξε μια συνολική συλλογική προσπάθεια από τους καθηγητές και αρκετούς τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος που στέφθηκε με επιτυχία. Ευχαρίστησε δε όλους τους συντελεστές για την προσφορά τους στη διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΥ κ. Ι. Βογιατζής λαμβάνοντας τον λόγο ανέφερε πως το 20ο PCI είναι από τα πλέον επιτυχή στην ιστορία του Συνεδρίου και ευχαρίστησε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ για την υποστήριξή τους. Τέλος, ανακοινώθηκε πως το επόμενο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής θα διεξαχθεί του χρόνου στη Λάρισα με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Περισσότερα στοιχεία για το συνέδριο είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του 20ου PCI: http://pci2016.teiwest.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ