Με εκπροσώπους Διεθνών Εθελοντικών Οργανώσεων συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ινίων Νήσων Αλέκος Μιχαλάς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας & Εθελοντισμού Αλέκος Μιχαλάς συναντήθηκε με τους επικεφαλής των εθελοντικών ομάδων WILDENROSEINTERCULTURALYOUTHNETWORKINBDPProf. HerbertSwoboda,MAISONDUMAROCMostafaFqihi, DIFFERENTEQUALKaloshikinVadzim, NGOINSTYTUTREGIONALNYBartoszSplawski, IGSWESTPetraRonimi, BDPJeusFay, PRADUKTIANSSCHULEHaraldRamacker καθώς και με τον εκπρόσωπο τηςWILDENROSEINTERCULTURAL στην Κέρκυρα Χρήστο Αμβροσιάδη. Οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων ενημέρωσαν τον κ. Μιχαλά για τις δράσεις τους αλλά και τον προγραμματισμό των οργανώσεων τους για το μέλλον, με κεντρικό σημείο συζήτησης τη συνεργασία του Δικτύου των Εθελοντικών Οργανώσεων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όσον αφορά στις εθελοντικές δράσεις για ΑμΕΑ και νέους.

Ο καθηγητής HerbertSwoboda και ο κ. Χρ. Αμβροσιάδης έκαναν εκτενή αναφορά στην παρουσία της WILDENROSE στην Κέρκυρα με τη λειτουργία παραρτήματος ιδιαίτερα για ΑμΕΑ και νέους, πραγματοποίηση προγραμμάτων διακοπών, σεμιναρίων και πολλών δράσεων μεταξύ των οποίων προγράμματα ανταλλαγής νέων.

Ο κ. Μιχαλάς αφού τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και για την πρωτοβουλία να συμπεριλάβουν τα Ιόνια Νησιά στους τόπους δραστηριοποίησης τους, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει τη βούληση για συνεργασία μέσα από συντονισμένες δράσεις ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα του Εθελοντισμού και των ΑμΕΑ, τονίζοντας ότι η εμπειρία τους είναι σημαντική στην προσπάθεια που καταβάλει η ΠΙΝ για τον Εθελοντισμό. “Σήμερα”, είπε ο κ. Μιχαλάς, “θέσαμε τη βάση για κοινές διεθνείς εθελοντικές δράσεις επ’ ωφελεία των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ