Με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα του Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τίτλο «Γεωπόνος Πορεία στο Χρόνο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 η Ημερίδα του Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τίτλο «Γεωπόνος Πορεία στο Χρόνο: Συμβολή και προοπτικές στην Αγροτική Ανάπτυξη» στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο υπό την αιγίδα του ΓΕΩΤΕΕ παρ. Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος.
Η Εκδήλωση που είχε τη σκιά του πρόσφατου χαμού του γεωπόνου της ΕΑΣ Αγρινίου Σωτήρη Μανάκη ήταν μια προσπάθεια «…..στην πρόοδο της γεωπονικής επιστήμης και της ανάπτυξης της περιοχής μας που μπορεί θα επιτευχθεί με την επαναδραστηριοποίηση των γεωπόνων που είναι εξ ορισμού συνδεδεμένοι με τον πρωτογενή και αγροδιατροφικό τομέα…” τόνισε η πρόεδρος του ΔΣ κατά την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης. “…Οι γεωπόνοι ως σημαντικοί κρίκοι της αλυσίδας παραγωγής πρέπει να βρουν το ρόλο τους αλλά και την αποδοχή τους από την κοινωνία και την πολιτεία και να κατοχυρώσουν περαιτέρω νομοθετικά και διοικητικά το γεωπονικό επάγγελμα με νομότυπη εμπλοκή τους σε κάθε αγροτική δραστηριότητα.”
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απευθύναν: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κος Βασίλειος Φωτάκης και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας γεωπόνος κος Σωτήρης Λαμπρόπουλος.
Ο ιστορικός, υπεύθυνος του Κέντρου Τεκμηρίωσης Ιστορίας της Ελληνικής Γεωργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δρ Δημήτριος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του: «Οι γεωπόνοι ως επιστημονικό σώμα και επαγγελματικός κλάδος στον χρόνο: συνέχειες και ασυνέχειες» ανέπτυξε την εξέλιξη της γεωργικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, την καταξίωση της γεωπονικής επιστήμης αλλά και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα.
Ο Γεωπόνος, Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας  στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δρ. Δημήτριος Μπιλάλης στην ομιλία του με τίτλο: «Ο γεωπόνος ως φορέας καινοτομίας στην Αγροτική Ανάπτυξη» ανέφερε πετυχημένα παραδείγματα καινοτομίας που με τη βοήθεια των γεωπόνων προωθούν την Αγροτική Ανάπτυξη και ανέλυσε τα διαφορετικά αλλά και απαιτητικά από πλευράς γνώσεων και εξειδίκευσης είδη καινοτομίας που φέρνει η νέα εποχή.
Ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα «Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων» του Πανεπιστήμιο Πατρών, Γεωπόνος, Δρ. Αχιλλέας Κοντογεώργος στην ομιλία του: «Ο Ιδιαίτερος Χαρακτήρας των Αγροτικών Συνεταιρισμών και ο Ρόλος των Γεωτεχνικών σε αυτούς» ανέπτυξε το πολυδιάστατο ρόλο των γεωπόνων ο οποίος μπορεί να γίνει απαραίτητο εργαλείο και σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη των συνεταιριστικών σχημάτων που είναι τόσο αναγκαίοι για την Αγροτική Ανάπτυξη στη χώρα μας.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου και ευχές για ένα δημιουργικό 2017.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ακόμη ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κος Κωσταντίνος Κούστας, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Ευθύμιος Γρίβας και Γεώργιος Μελιάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου και γεωπόνος Παναγιώτης Στούπας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Γεωπόνος κος Γεώργιος Κοντογιάννης, εκπρόσωπος του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και αντιπροέδρου της Βουλής κου Γεωργίου Βαρεμένου καθώς και πολλά επίτιμα μέλη του Συνδέσμου, συνάδελφοι και φίλοι.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς για αυτή την εκδήλωση : Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, BIO Hellas, Γεωπονικό Κέντρο Σ. Παπανικολάου & Σία ΕΕ, Κορμός ΑΕ, COSMOCERT, ENVIROLABS, GAEA Products S.A., Ελαιοτριβείο Ε. Μελιάδη, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Copy Center και όλους όσους στήριξαν με τη παρουσία τους την προσπάθειά μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ