Μόνο 55 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ενίσχυση του ΕΣΥ

Μόλις 55 γιατροί, οι 50 από την Αθήνα και οι άλλοι 5 από τον Πειραιά εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην έκκληση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να συνδράμουν στις ανάγκες του ΕΣΥ, προκειμένου να ξεπεραστεί η άμεση κρίση.

Η έκκληση αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι σήμερα Παρασκευή, από 200 γιατρούς από το λεκανοπέδιο, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς, προκειμένου να αξιοποιηθούν στα δημόσια νοσοκομεία, για την κάλυψη των νοσηλευόμενων ασθενών.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού, στην περίπτωση που οι γιατροί που εκδηλώσουν ενδιαφέρον δεν φτάσουν τους 200, τότε ο κ. Κικίλιας θα εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό την επίταξη γιατρών από τις παραπάνω ειδικότητες.

Η απροθυμία των ιδιωτών γιατρών να συνδράμουν το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν φαίνεται να είναι αδικαιολόγητη, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Γιώργο Ελευθερίου, ο οποίος επισήμανε ότι ήδη οι γιατροί που έσπευσαν να συνδράμουν το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του δεύτερο κύματος, ακόμη δεν έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ