Για συνέχιση της επίθεσης στα εισοδήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2018.

Τόνισε πως αυξάνεται η φορολογία των αγροτών μέσω του ΕΝΦΙΑ που από το 2018 επεκτείνεται στις αγροτικές εγκαταστάσεις και η συνολική επιβάρυνση θα είναι 200 εκατ. ευρώ. Οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ καθώς δεν έχουν αφορολόγητο όριο. Πρόσθεσε ότι ο διατηρείται ο φόρος στο κρασί και από το 2018 οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται από 14% στο 16%.

Ανέφερε ότι το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες είναι εμπαιγμός, καθώς είναι ελάχιστο το ποσοστό των νέων αγροτών, ενώ το ζεστό χρήμα οδεύει προς τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στο τομέα. Σημείωσε πως ο ΕΛΓΑ έχει μετατραπεί σε φορομπηχτικό οργανισμό χαρατσώνοντας τους αγρότες και πως ο κρατικός προϋπολογισμός δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Πρόσθεσε ότι παρά το χαράτσωμα των αγροτών οι αποζημιώσεις δεν είναι ούτε έγκαιρες ούτε δίκαιες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ