Νέα σχολική χρονιά και ευθύνες της Δημοτικής Αρχής

Ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς εξέδωσε ο Παύλος Μοσχολιός, πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ. Αγρινίου.
Ο κ Μοσχολιός ευχήθηκε στους μαθητές για μια “καλή σχολική χρονιά και με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα” ενώ
επέρριψε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή διότι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση,” «έχασε» δύο προσκλήσεις της Περιφέρειας για νέα σχολικά κτίρια, με αποτέλεσμα να χαθούν πόροι και υποδομές από την πόλη.”,

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία της Πόλης, θέλουμε να ευχηθούμε στους μαθητές της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καλή σχολική χρονιά και με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνει η Χώρα.
Στο Αγρίνιο πέραν των άλλων ελλείψεων, οι μαθητές για μία ακόμη χρονιά, δεν θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν μία νέα σχολική μονάδα στην πόλη, απ’ τις πολλές που έχει ανάγκη, διότι η Δημοτική Αρχή δυστυχώς «έχασε» δύο προσκλήσεις της Περιφέρειας για νέα σχολικά κτίρια, με αποτέλεσμα να χαθούν πόροι και υποδομές από την πόλη.
Την ευκαιρία αυτή αξιοποίησαν άλλοι μικρότεροι Δήμοι του Νομού οι οποίοι ήδη κατασκευάζουν νέες σύγχρονες σχολικές μονάδες.
Επειδή φοβούμαστε ότι δύσκολα θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, καλούμε την Δημοτική Αρχή, έστω και τώρα, να απαιτήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την έκδοση νέας πρόσκλησης, ώστε να εντάξει τις ώριμες μελέτες που εμείς είχαμε ετοιμάσει».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ