Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Προυσού

0

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των “Ευρυτανικών Νέων”, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου έπαψε των καθηκόντων του, τον επί δεκαετίες σημερινό ηγούμενο στο Μοναστήρι Προυσού, κ. Χρυσόστομο.

Νέος Ηγούμενος στο Μοναστήρι Προυσού, διορίστηκε ο πάτερ Γεράσιμος Τσιρώνης, 35 ετών, με καταγωγή από τη Βράχα Ευρυτανίας, σημερινός ηγούμενος στο Μοναστήρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βράχα, ενώ λειτουργεί και στη Φουρνά.

Ο νεαρός ιερέας αποτελεί την επιλογή του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου για τη θέση του Ηγούμενου στο Μοναστήρι της Παναγίας στον Προυσό. Ήδη έχει λάβει το έγγραφο διορισμού του.

Ο πάτερ Γεράσιμος, μόλις τον Ιανουάριο του 2017, προβιβάστηκε από τον βαθμό του Ιερομόναχου, στον βαθμό του Αρχιμανδρίτη, από τον κ. Γεώργιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεώργιος, προ δυο ημερών, απέστειλε σχετικό έγγραφο στο Μοναστήρι Προυσού και γνωστοποιεί ότι νέος Ηγούμενος Προυσού, διορίζεται ο π. Γεράσιμος Τσιρώνης.

Φώτο: Περιοδικό – Travel Book
http://www.romfea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.