«Ναι από τον Υπουργό κ. Σπίρτζη στην πρόταση του κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό»

Συζητήθηκε σήμερα η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, με θέμα «Σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και ανακατασκευή παλαιάς εθνικής οδού του Αγρινίο».

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι «Δεν μερίμνησε κανείς το Αγρίνιο, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδα, ο μεγαλύτερος δήμος της Αιτωλοακαρνανίας, με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους, να συνδεθεί με την Ιόνια Οδό. Έμεινε εκτός σύνδεσης λόγω προχειρότητας του σχεδιασμού και έλλειψης ενδιαφέροντος υπηρεσιακών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων.»

Επιχειρώντας να αναδείξει την κρισιμότητα της υλοποίησης της απευθείας κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, υπογράμμισε ότι «Σήμερα οι πολίτες του Αγρινίου, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην Ιόνια Οδό, είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται προς τις διαθέσιμες συνδέσεις μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, είτε 22 χλμ ανατολικά στον Κόμβο Κεφαλοβρύσου, είτε 22χλμ δυτικά στον κόμβο Κουβαρά. Η αδιαφορία των υπευθύνων λοιπόν στο μεγαλείο της. Ωστόσο, η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Αγρινίου, των τοπικών φορέων, του ΤΕΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε την άμεση απευθείας κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό προκειμένου το Αγρίνιο να αποκτήσει ασφαλή πρόσβαση στην Ιόνια οδό αλλά και στα ΒΙΟΠΑ, που προβλέπονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αγρινίου και ταυτόχρονα να συνδεθεί με το λιμάνι του Πλατυγιαλίου ,και να γίνει τμήμα της σύνδεσης του Δυτικού με τον Ανατολικό Άξονα και τον Ε65 (Πλατυγιάλι – Ιόνιος – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία).

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε ως αναγκαιότητα και απαίτησε από τον Υπουργό τη δέσμευση από πλευράς Υπουργείου και Πολιτείας για την άμεση ολική ανακατασκευή και νέα ασφαλτόστρωση των 45 χλμ του οδικού δικτύου Κεφαλοβρύσου – Κουβαρά, το 70% του οποίου βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης και εξυπηρετεί καθημερινά τους πολίτες των πρώην μεγάλων καποδιστριακών Δήμων της περιοχής. Τόνισε ότι το οδικό αυτό δίκτυο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και πέραν των κακοτεχνιών, επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο λόγω του φόρτου που δέχθηκε από την κατασκευή της Ιονίας Οδού. Χρήζει συνεπώς άμεσα ανακατασκευής, ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης αναγνώρισε και συμφώνησε με τα λεχθέντα του κ. Κωνσταντόπουλου και δεσμεύθηκε για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, προβαίνοντας άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ