Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Αγρινίου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Μακεδονομάχου Νικολάου Παναγιώτου από μαθητές του 3ου Λυκείου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.Ακολούθησε στην πλατεία Μαρίας Δημάδη η Επιμνημόσυνη δέηση & η κατάθεση στεφάνων από φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μαθητές των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τη Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων .

Εξάλλου Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα παραστεί στην τέλεση της επίσημης Δοξολογίας στη Μητρόπολη χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον Κωνσταντίνο Λιάτσο, Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.Η παρέλαση στο Αγρίνιο θα ξεκινήσει στις 11.30 πμ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 τόνισε:

«Το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τιμά τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία. Η μεγάλη διπλή γιορτή του Ελληνισμού πρέπει να είναι για όλους μία ημέρα βαθιάς περισυλλογής. H Εθνεγερσία του 1821 οδήγησε στην ανάσταση του Γένους μας και την εγκαθίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την πολύτιμη κληρονομιά μας. Έχουμε ιερό χρέος να παραδώσουμε, στις επόμενες γενιές, μια Δημοκρατία έμπλεη εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Να μην λησμονούμε ποτέ ότι ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός Έθνους μπορούν να αλλάξουν αυτό, που κάποιοι άλλοι, επιδιώκουν να ορίσουν ως μοίρα του. Με πίστη, εθνική ομοψυχία και φιλοπατρία να θεμελιώσουμε την κοινωνία που οραματιζόμαστε».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ