Οι αγροτικές υποδομές στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΑΤ Δ. Παπαγιαννίδη

Τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με το νέο Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Στο πεδίο αρμοδιότητας του κ. Παπαγιαννίδη είναι η αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ύψους 4,8 δισ. ευρώ του Προγράμματος Αλιείας ύψους 400 εκατ. ευρώ, όπως επίσης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα των Αγροτικών Υποδομών, που αφορούν σε Δημόσια Έργα και Υπηρεσίες ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Δηλαδή προγράμματα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, που αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά από την εγχώρια συμμετοχή και την μόχλευση πόρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Παπαγιαννίδη για τα ζητήματα που αφορούν τις ελλείψεις με τις αγροτικές υποδομές στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, ενώ αντάλλαξε απόψεις ειδικότερα για περαιτέρω χρηματοδότηση των προγραμμάτων που αφορούν τα σχέδια βελτίωσης και τους νέους αγρότες.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε: «Υπάρχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις για τις αγροτικές υποδομές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά, τεχνικά και αγροτικά θέματα είναι το «πρόσωπο κλειδί» για την αξιοποίηση αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Συμφωνήσαμε να έχουμε διαρκής συνεργασία για όλα τα θέματα των αγροτικών υποδομών ενώ τον προσκάλεσα να μας επισκεφθεί στην Περιφέρεια κάτι το οποίο αποδέχθηκε για το αμέσως επόμενο διάστημα.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ