Οι «3 Λαλούν» με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στην Έκφραση!

Την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε παράσταση κουκλοθεάτρου για παιδιά θα παρουσιάσει η ομάδα «3 Λαλούν» την Κυριακή, 6 Μαΐου, ώρες 12.00 και 18.00 στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14). Σκηνοθεσία – Διασκευή «3 λαλούν». Ερμηνεία: Θωμάς Γκούζιας.

Η ιστορία της «Ειρήνης» αρχίζει με έναν άνθρωπο που βαρέθηκε τον πόλεμο. Ο αμπελουργός Τρυγαίος θα τα βροντήξει όλα και με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής θα πετάξει ως τον Όλυμπο με ένα γιγάντιο σκαθάρι και θα ζητήσει το λόγο από τους Θεούς. «Γιατί δηλαδή να λείπει η Ειρήνη από τον κόσμο;». Οι εκπλήξεις και τα εμπόδια που θα συναντήσει θα βρουν λύση μέσω της λαχτάρας του για ειρήνη, της αφοσίωσης του αλλά και της συνεργασίας του με όλους αυτούς που βαρέθηκαν τον πόλεμο αλλά δε κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα.

Καλλιτεχνικές αλχημείες

Οι «3 λαλούν» αποτελούνται από το Θωμά και τη Λένα που από το Φθινόπωρο του 2009 επιδίδονται σε καλλιτεχνικές αλχημείες. Κύριες δραστηριότητές τους είναι το κουκλοθέατρο, το θέατρο, το θεατρικό παιχνίδι, ο κλόουν, τα παιδικά πάρτι, οι αφηγήσεις και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Η έμπνευσή τους πηγάζει από πολλές και διάφορες πηγές όπως οι τέχνες, οι παραδόσεις όλου του κόσμου, η κωμωδία, η θεραπεία, η φύση και σε μεγάλο βαθμό «ο μαγικός κόσμος των παιδιών». Μαθήτευσαν και συνεχίζουν με διάφορους δασκάλους περί κουκλοθεάτρου, θεραπείας, κίνησης, παραστατικών τεχνών και εκπαίδευσης. Μέσα από τη δουλειά τους αναζητούν το ειλικρινές μοίρασμα και τη ζωντανή επαφή.

***

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω των πέντε ετών. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. Πληροφορίες στο Θέατρο Έκφραση, τηλ.: 2651 554505 και email: ekfrasinet@gmail.com.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ