Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Γρ. Αλεξόπουλος σε συνάντηση δημιουργικής συνεργασίας με την ομάδα νέων Create Yourself-Create Yοur Frame, του «Καλλιπολις», Κέντρου Πρόληψης Αχαϊας

Συνάντηση συνεργασίας και υποστήριξης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου μεταξύ της ομάδας νέων Create Yourself-Create Yοur Frame, του Κέντρου Πρόληψης Εξραρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαίας, «Καλλίπολις» και του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας και Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Αχαίας, Καλλίπολις, κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν οι νέοι του Κέντρου Πρόληψης με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ανθρώπων στην ενεργό συμμετοχή στα κοινά, την ανάληψη προσωπικής ευθύνης, πρωτοβουλίας και δράσης ως στάση ζωής έναντι στην παθητικότητα. Οι νέοι συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλο, σχετικά με το είδος, το στόχο των δράσεων και θέματα που απασχολούν τους νέους. Όπως δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος Γρ.: «Πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσει κάποιος νέος και να ζητήσει βοήθεια είναι μέσα από άτομα της ίδιας ηλικίας όπου αντιλαμβάνονται τα προβλήματα της εποχής μέσα από την οπτική των νέων. Γι’ αυτό το λόγο, η συνδρομή της ομάδας Νέων του Κέντρου είναι καταλυτική» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος και πρόσθεσε, «ως πρόεδρος του Δ.Σ “Καλλίπολις” Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την μεγάλη προσπάθεια που κάνετε και θα είμαι δίπλα σας σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία».

Κάποιες από τις δράσεις που συμφωνήθηκαν να πραγματοποιηθούν είναι η εικαστική παρέμβαση σε σημείο της πόλης καθώς και η δημιουργία αφίσας με κοινωνικά μηνύματα για τις ανθρώπινες σχέσεις, που κινητοποιούν τους νέους για ενεργό συμμετοχή και ανάληψη δράσης ενάντι στην παθητικότητα της εποχής. Επίσης, συζητήθηκαν ιδέες όπως η δημιουργία ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών σποτ και η κατασκευή κοινωνικού πειράματος για έρευνα.

Η συγκεκριμένη ομάδα λειτουργεί στο πλαίσιο προγραμμάτων του Κέντρου Πρόληψης Καλλίπολις και οι συναντήσεις της γίνονται κάθε Πέμπτη 17:00-19:00 στο νέο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 35, 1ος όροφος τηλ 2610623290). Εμψυχωτές και συντονιστές της ομάδας είναι επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Καλλίπολις με εμπειρία στην εμψύχωση νέων.
Η ομάδα είναι ανοιχτή για όλους τους νέους που επιθυμούν να συμμετάσχουν δημιουργικά και στοχεύει στην ενίσχυση της προσωπικότητας και ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων, μέσα από την κοινωνική δραστηριοποίηση ενώ παράλληλα καλύπτει ανάγκες που έχουν εκφραστεί από τους νέους μέσα από παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής του Κέντρου Πρόληψης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ