Ο Δήμαρχος Αγρινίου για την ένταξη του “Παναγία Ελεούσα” στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΠΔΕ

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και κατόπιν προτάσεως του Δήμου Αγρινίου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» της ΠΔΕ η ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφείων του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» συνολικού κόστους 1.994.565 ευρώ.

Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε χαρακτηριστικά : «Είμαι ειλικρινά χαρούμενος για την θετική έκβαση του αιτήματος του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα». Παρακολουθώ χρόνια την προσπάθεια των ανθρώπων του Ιδρύματος για αξιοπρεπή στήριξη και αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρίες. Και δηλώνω ευτυχής αφού, από την θέση που κατέχω , μπορώ πλέον έμπρακτα να στηρίξω αυτήν την προσπάθεια. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο Δήμος Αγρινίου κατάφερε να εξασφαλίσει την συνέχιση λειτουργίας όλων των υφιστάμενων κοινωνικών δομών και να προσθέσει μάλιστα σε αυτές το Υπνωτήριο Αστέγων, που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στο Αγρίνιο, καθώς και το Κέντρο Κοινότητας. Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσουμε δομές που θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή και θα εξαλείψουν τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού».

Το συνολικό κόστος ανέγερσης της Στέγης ανέρχεται στο ποσό του 1.994.565 ευρώ με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από 9/1/2017 έως 30/6/2020 σε οικόπεδο 9.000 τ.μ στο Ψηλογέφυρο Αγρινίου, στο οποίο ήδη λειτουργεί μία Σ.Υ.Δ. από το 2013.
Στη Στέγη θα διαμένουν 9 εκπαιδευόμενοι νέοι του Εργαστηρίου που στερούνται γονεϊκής φροντίδας και θα περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και Α΄ όροφο, κοιτώνες με λουτρά, τουαλέτες, υποδοχή, τραπεζαρία, κουζίνα, ιματιοθήκη, υπόγειο, γραφεία, κοινόχρηστα wc ενώ ο χώρος θα είναι διαμορφωμένος με πλακοστρώσεις. Για την είσοδο στο κτίριο έχει προβλεφθεί ειδική ράμπα για ΑμεΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ