Ο Νίκος Πορτοκάλογλου & Οι Ευγενείς του Αλήτες. Συμμετοχή χορωδίας “Αλθαία”

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου & Οι Ευγενείς του Αλήτες τραγουδούν για μια και μόνο βραδιά με τη Χορωδία Αλθαία (διεύθυνση: Άννα Πανοπούλου πιάνο: Βικτώρια Χατζηκουμή) του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο την 
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 21:00.
Τη βραδιά θα ανοίξει το Μουσικό Σύνολο Κόσμος (διδασκαλία: Ευγενία Γρέντζελου & Πάνος Μαμασούλας)
Προμηθευτείτε έγκαιρα το εισιτήριό σας και ελάτε μαζί μας μια «σχολική εκδρομή»!

Η “Σχολική Εκδρομή” είναι το ταξίδι ενός καταξιωμένου και διαχρονικού τραγουδοποιού και μιας ομάδας επαγγελματιών μουσικών για να συναντήσουν τους ταλαντούχους ερασιτέχνες μαθητές των Μουσικών Σχολείων που ονειρεύονται το μέλλον της ελληνικής μουσικής.
Έχοντας στις αποσκευές του το νέο του δίσκο «Εισιτήριο» και την εξαιρετική μπάντα του, τους «Ευγενείς Αλήτες», ο Νίκος Πορτοκάλογλου επέλεξε φέτος να γιορτάσει τα γενέθλια των 60 του χρόνων ξεκινώντας ένα οδοιπορικό αναζήτησης της νέας γενιάς μουσικών. Θα είναι μια πραγματικά διαφορετική περιοδεία καθώς σταθμούς της θα έχει τα θέατρα των μεγάλων πόλεων και πρωταγωνιστές, εκτός από τον τραγουδοποιό και την μπάντα του, τις χορωδίες των Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων. Θα είναι δηλαδή μια “εκδρομή” αναψυχής και συνεργασίας με τους σημερινούς εφήβους που θα αποτελέσουν τους επόμενους τραγουδοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς της χώρας μας.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνέλαβε αυτήν την ιδέα ως έναν φόρο τιμής στα Μουσικά Σχολεία (που αισίως πλησιάζουν τα 50 σε όλη την Ελλάδα) τα οποία εδώ και χρόνια, έχουν διαμορφώσει νέες γενιές μουσικών με βαθιά γνώση και αγάπη για την τέχνη τους. Θεωρεί πως το έργο που παράγουν τα σχολεία αυτά είναι ένα μεγάλο δώρο στη μουσική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.
Γι’ αυτό και – εκτός από τις πρόβες και τις παραστάσεις- προσφέρει ως ελάχιστο αντίδωρο, ένα δίωρο σεμινάριο τραγουδοποιίας σε κάθε σχολείο για τους μαθητές που ενδιαφέρονται ειδικά για την τέχνη του τραγουδιού.
Οι συναυλίες θα περιέχουν μια μεγάλη αναδρομή στην πολυετή πορεία του καλλιτέχνη από τα πρώτα του βήματα με τους Φατμέ μέχρι και σήμερα. Το Νίκο Πορτοκάλογλου συνοδεύουν επί σκηνής τα ταλαντούχα μέλη της μπάντας του, «Ευγενείς Αλήτες» και οι εφηβικές χορωδίες.
Πρόκειται για μία πανηγυρική σύμπραξη τριών γενιών επί σκηνής με τη συμμετοχή της χορωδίας «Αλθαία» του μουσικού σχολείου Αγρινίου υπό τη διεύθυνση των Άννα Πανοπούλου & Βικτωρίας Χατζηκουμή.
Τη συναυλία ανοίγει το μουσικό σύνολο «Κόσμος» με υπεύθυνους διδασκαλίας τους Ευγενία Γρέντζελου & Πάνο Μαμασούλα.
Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Προπώληση από το www.viva.gr κι από τα ταμεία του θεάτρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ