“ΠΑΡΑΜΥΘίΑ” – Το φετινό χριστουγεννιάτικο θεματικό χωριό της Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Λεύκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και με τη στήριξη πολλών επαγγελματιών της Λευκάδας, το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης για τέταρτη συνεχή χρονιά στήνει ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό στην πόλη της Λευκάδας.
Ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες ιστορίες της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας δίνουν την έμπνευση για τους τέσσερις μεγάλους σταθμούς του ταξιδιού μας προς τη Φάτνη, προσφέροντας παράλληλα υψηλόπνοα μηνύματα:
Η ιστορία των Τριών Δέντρων της Angela Elwell Hunt
Ο Τέταρτος Μάγος του Henry Van Dyke
Ο Εγωιστής Γίγαντας του Oscar Wilde
Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Charles Dickens.

Γιατί «ΠΑΡΑΜΥΘίΑ»;
Η ίδια η ονομασία του φετινού θεματικού χωριού είναι ένα λογοπαίγνιο. «Παραμυθία» σημαίνει παρηγοριά. Οι άνθρωποι αναζήτησαν στο διάβα των αιώνων την παρηγοριά για τις στενοχώριες και τα προβλήματά τους στους μύθους και τα παραμύθια. Προσπάθησαν να «παραμυθήσουν» ο ένας τον άλλον μέσα στη θλίψη και τα αδιέξοδα της ανθρωπότητας.
Μέχρι που ήρθε το «πλήρωμα του χρόνου» και φανερώθηκε στον κόσμο η αληθινή Παραμυθία: ο Ίδιος ο Θεός! Ο Υιός και Λόγος του Θεού έγινε άνθρωπος! Ο Χριστός φέρνει στους θλιμμένους, στους φτωχούς, το μήνυμα της παραμυθίας, το ευαγγέλιο της ευτυχίας μέσα στη Βασιλεία του Πατέρα Του και Πατέρα τους. Η Παρηγοριά που φέρνει ο Χριστός με τη Γέννηση, τη Θυσία και την Ανάστασή Του δεν είναι ένα απλοϊκό παραμύθι, που θα προσφέρει ψεύτικη παρηγοριά. Είναι Αλήθεια χειροπιαστή, που οι Μαθητές Του είδαν με τα ίδια τους τα μάτια· άκουσαν με τα ίδια τους τα αυτιά και ψηλάφησαν με τα χέρια τους.

Πού και πότε;
Η «ΠΑΡΑΜΥΘίΑ» θα φιλοξενηθεί στο Φουαγιέ του νέου Θεάτρου του Δήμου Λευκάδας (πρόσβαση από το Ανοιχτό Θέατρο).
Θα αρχίσει να υποδέχεται τις σχολικές ομάδες από το πρωΐ της Δευτέρας, 12 Δεκεμβρίου 2016, οι οποίες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας μιάμισης ώρας

Η επίσημη παρουσίαση όμως για το κοινό, μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθεί, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας π. Θεοφίλου το απόγευμα της Τρίτης, 13 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ. με μικρό διαδραστικό εορταστικό πρόγραμμα.

Από την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου μέχρι την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 η «Παραμυθία» θα είναι επισκέψιμη ως εκθεσιακός χώρος (χωρίς δραστηριότητες) καθημερινά και ώρες 6.00 – 8.00 μ.μ. για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες!
Στη διάρκεια λειτουργίας της «ΠΑΡΑΜΥΘίΑΣ» θα πραγματοποιηθούν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, για τις οποίες θα υπάρχει ειδικότερη ενημέρωση σταδιακά.

Στο χώρο θα λειτουργεί και η ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗ για την ενίσχυση των ποικίλων δραστηριοτήτων του Κέντρου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας με αναμνηστικά είδη σε συμβολικές τιμές.

Επικοινωνία – Συνεργασία
Οι εκπαιδευτικοί (σχολείων και φροντιστηρίων) και οι κατηχητές που επιθυμούν να «ταξιδέψουν» μαζί μας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για την ομάδα τους στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας μέχρι την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016 στα τηλέφωνα: 2645022415 (εσ.: 21 – 23) και 6974795265 (π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης).

Επίσης, όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν στην κατασκευή είναι ευπρόσδεκτοι, όπως και όσοι θα ήθελαν να συνεισφέρουν οικονομικά ως χορηγοί της διοργάνωσης.

Με χαρά θα σας περιμένουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ