Πάτρα: «Η καρδιά της πόλης» χτυπά δυνατά…Σάββατο 31 Μαρτίου – Πλατεία Γεωργίου

Η κινητή μονάδας αιμοληψίας που πρόσφερε στους συμπολίτες μας όλη τη βδομάδα, προληπτικές εξετάσεις λιπιδαιμικού ελέγχου κατά των παθήσεων της καρδίας ολοκληρώνει την αποστολή της με τελευταίο σταθμό την Πλατεία Γεωργίου, όπου θα συνδυαστεί η κοινωνική προσφορά με μία πρωτότυπη δράση: να φτιάξουμε μία τεράστια καρδιά πολιτών και να στείλουμε το μεγάλο μήνυμα «της καρδιάς της πόλης» με μια εικόνα… αλλά χίλιες λέξεις!

Στην κορύφωση της εβδομάδας αναλαμβάνει δράση το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και καλεί γονείς και παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα δίωρο πρωτότυπο πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών που προωθούν το μήνυμα της φροντίδας της υγειάς μας σε κάθε ηλικία, με πρωταγωνιστή την Καρδιά. Μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την κα Καρδία, το ζωηρό Οξυγόνο αλλά και τα πονηρά Λιπίδια!

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο κεντρικό μήνυμα Υγείας της 6ης Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις παθήσεις της καρδιάς και την ενθάρρυνση των πολιτών για πρόγνωση και προστασία μέσω των προληπτικών ελέγχων.

Ταυτόχρονα λοιπόν με την λειτουργία της κινητής μονάδας αιμολιψίας και τις παιδικές δραστηριότητες προσκαλούνται όλοι οι πολίτες και όλοι οι συμμετέχοντες που στήριξαν με κάθε τρόπο την Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης να βάλουν κόκκινες μπλούζες και να έρθουν να φτιάξουμε την κόκκινη καρδιά!

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα και ώρα σε άλλες δυο μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, στο Αγρίνιο όπου η δράση συντονίζεται από το τοπικό Σύστημα Προσκόπων και στον Πύργο με τον συντονισμό της Ομάδας Εθελοντών Port Festival.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της κάθε πόλης εμπλουτίζεται με επιπλέον πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς με την υποστήριξη ιδιωτών, φορέων και τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί το πρώτο εγχείρημα συνέργιας και συμμετοχής πόλεων της περιφέρειας στις δράσεις της Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης που πραγματοποιείται για 6η χρονιά στην Πάτρα, με στόχο από την επόμενη χρονιά η σύμπραξη των πόλεων να διευρυνθεί σε όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας.

Η εκδήλωση συντονίζεται από την εφημερίδα Πελοπόννησος και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ