Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και την συγκέντρωση στις 10πμ στην πλατεία Γεωργίου απευθύνει η γραμματεία Αχαϊας του ΠΑΜΕ διεκδικώντας την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών και κατώτατο όριο μισθού τα 751 ευρώ!
Αναλυτικά
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Όλοι μαζί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, η Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ ο Σ.Ε.Β και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις με τις πλάτες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων.
Προετοιμάζουν την απελευθέρωση των απολύσεων και την αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%.Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ με τον ‘υποκατώτατο’ μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα. Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού.
Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς λάστιχο για 100 και 200 ευρώ μισθό. Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος όπως έχει παραγγείλει ο ΣΕΒ. Νέα μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5000 από τα 8.600 ευρώ. Δικαίωμα στους εργοδότες να απαντούν με λοκ-άουτ στους αγώνες των εργαζομένων και νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ήδη έχουν μετατραπεί σε εργασιακή ζούγκλα χώροι δουλειάς στον κλάδο μας. Όταν με τρομοκρατία, εκβιασμούς, τον φόβο της απόλυσης πάνω απ’ το κεφάλι τους οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ, ωράρια και ασφάλιση, απλήρωτες υπερωρίες, να πληρώνονται όποτε και όσο θέλει ο εργοδότης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την όποια ανοχή ή αδράνεια μας για να εμφανίσουν και τους εργαζόμενους υποστηριχτές αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Με την κοινή δράση μπορούμε να ξεπεράσουμε απόψεις που δεν δίνουν διέξοδο, που λένε ότι «τίποτα δεν αλλάζει», «τίποτα δεν μπορεί να γίνει».
Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω αν αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας, και στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα! Να θυμηθούμε ότι όσα σήμερα μας παίρνουν πίσω κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες και θυσίες της εργατικής τάξης. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε!
Γι’ αυτό και φέρνουν τον συνδικαλιστικό νόμο! Φοβούνται την οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων, το ταξικό εργατικό κίνημα και θέλουν να βάλλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση αλλά δεν θα τους περάσει!
Να παραμερίσουμε τώρα τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό όπως αυτός εκφράζεται σε κάθε χώρο δουλειάς και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απ’ τη διαπραγμάτευση και τη ‘δίκαιη’ ανάπτυξη που τάζουν κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι εργοδοτικές οργανώσεις αφού δεν πρόκειται να μας γυρίσουν πίσω μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα αλλά θα μας ζητούν όλο και περισσότερα.
Αυτά τα μέτρα τα ακολουθούν άλλα, ήδη μας προετοιμάζουν για 4ο μνημόνιο!
Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
Όλες και όλοι στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, προστασία των ανέργων.
Δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά!
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.