Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε και φέτος η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος.
Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, τελέσθηκε αρχικά η Παράκληση της Παναγίας της Βλοχαϊτίσσης και αμέσως μετά τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Σήμερα το πρωί, ανήμερα Αποδόσεως της μεγάλης Θεομητορική εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.Το θείο λόγο κήρυξε ο Πολιτικός Επιστήμων – Συγγραφέας κ.Κωνσταντίνος Χολέβας.
Ο κ.Χολέβας στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων ανέφερε: «….Από το 626 μΧ, όταν πρωτακούστηκε ο ύμνος Τη Υπερμάχω Στρατηγώ, μέχρι και το 1940, όταν οι στρατιώτες μας έβλεπαν μπροστά τους την Παναγία να τους προστατεύει πάνω στα βουνά της Βορείου Ηπείρου κατά των Ιταλών, ο Ελληνισμός έχει συνδέσει με την Παναγία όλους τους αγώνες του. Σήμερα τιμούμε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα Εννιάμερα όπως τα λέει ο λαός μας, και απευθύνουμε με κατάνυξη την ικεσία μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο: Βόηθα Παναγιά μου τον Ορθόδοξο λαό μας, βόηθα την πατρίδα μας, γίνε μεσίτριά μας προς τον φιλάνθρωπο Θεό! Και παρακαλούμε την Παναγία μαζί με τον Πατροκοσμά, τον οποίο τιμούμε αύριο, να φωτίζουν τους δασκάλους και τα παιδιά μας και να τους καθοδηγούν με τα νάματα της Ελληνορθόδοξης Παιδείας….».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, ευχαρίστησε τον κ.Χολέβα για την ολιγοήμερη παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τον συνεχάρη για τον ωφέλιμο πνευματικό και πατριωτικό λόγο που προσέφερε και ευχήθηκε η τα όσα είπε να έχουν καρποφορία στις καρδιές μας

Βίντεο από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
[videojs_video url=”http://www.acheloostv.gr/online/images/videos/EIDHSEIS/23_8_17/BLOXOS.mp4″]

Βίντεο από τον Πανηγυρικό Εσπερινό
[videojs_video url=”http://www.acheloostv.gr/online/images/videos/EIDHSEIS/22_8_17/BLOCOS.mp4″]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ