Παρουσίαση Α΄φάσης ερευνητικού προγράμματος Enaf.

Την Πέμπτη, 6/4/2017 παρουσιάστηκαν στο Φετιχέ Τζαμί τα αποτελέσματα της α’ φάσης του ερευνητικού προγράμματος εNAF σχετικά με την Αναγνώριση, Τεκμηρίωση και Προτάσεις για την Ανάδειξη & Προστασία του Ιστορικού Οικισμού Ναυπάκτου.
Το πρόγραμμα εκπονήθηκε στα πλαίσια  Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Ναυπακτίας με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την επίβλεψη του ΥΠΠΟΑ.
Η έρευνα αποβλέπει στον προσδιορισμό των διαδοχικών φάσεων εξέλιξης του πολεοδομικού ιστού και των κινητήριων παραγόντων που διαμόρφωσαν τη σημερινή δομή της πόλης της Ναυπάκτου, προκειμένου να γίνει κατανοητή η δυναμική της, με απώτερο σκοπό έναν ουσιαστικό μελλοντικό σχεδιασμό, που θα εξασφαλίζει την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και μνημείων.
Στην παρουσίαση μίλησαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, η Προισταμένη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας κ. Ολυμπία Βικάτου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταύρος Μαμαλούκος.
Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος επεσήμανε ότι η αναβάθμιση των μνημείων και των κτιρίων είναι μεγάλης σημασίας, όταν μάλιστα αυτή προσβλέπει και στην αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των πολιτών και επισκεπτών της πόλης μας. Η μελέτη επιπλέον αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο και για την επίλυση του οικιστικού προβλήματος, το οποίο ταλανίζει την πόλη μας πολλές δεκαετίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ