Περιοδεία Σταύρου Θεοδωράκη σε Πάτρα – Πύργο

Σταύρος Θεοδωράκης:«Είμαι πολύ αισιόδοξος και αποφασισμένος για τη μάχη που δίνω»
«Τέρμα οι μονόλογοι. Είμαι εδώ για να δώσω απαντήσεις». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη συζήτηση με τους πολίτες της Πάτρας ο Σταύρος Θεοδωράκης εγκαινιάζοντας έναν κύκλο περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες θα συνομιλεί με τους πολίτες σε ανοιχτές εκδηλώσεις. «Η σκέψη μου είναι να υπάρξει ένας διάλογος με τους πολίτες του Κέντρου για όλο αυτό που ζούμε και για όλο αυτό που κάνουμε. Η απόφαση μου είναι να αγωνιστώ μέχρι τέλους για τη δημιουργία ενός μεγάλου Κινήματος που μεν θα μας χωράει όλους, αλλά θα έχει γερό τιμόνι –ένα τιμόνι που δε θα γέρνει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά», ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή σε εκδήλωση στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό».

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, με το Σταύρο να ανεβάζει κι άλλο τον πήχη για τις εκλογές στον νέο φορέα. «Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα εάν στις εκλογές ψηφίσουν 300.000 πολίτες. Ας είναι αυτός ο στόχος!» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν τον αγώνα της συμμετοχής: «Θέλω, ανεξαρτήτως του ποιον έχετε σκοπό να ψηφίσετε στις εκλογές, να δώσετε ο καθένας τον ίδιο αγώνα το επόμενο διάστημα: τον αγώνα της συμμετοχής. Πρέπει να ταρακουνήσουμε όλο τον κόσμο του προοδευτικού χώρου, να απευθυνθούμε στους απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτούς που φλερτάρουν με την Νέα Δημοκρατία. Δεν τους χαρίζουμε, δεν τους χαρίζω. Πρέπει να απευθυνθούμε στη νέα γενιά που σκέφτεται να εγκαταλείψει τη χώρα γιατί δε βλέπει μέλλον. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στον καθένα τους: είναι η ευκαιρία σου να συμμετέχεις στη δημιουργία ενός καινούριου Κινήματος» επεσήμανε και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων.

Ο Σταύρος δεν έκρυψε ότι βλέπει με αισιοδοξία την επόμενη μέρα. «Είμαι πολύ αισιόδοξος και πολύ αποφασισμένος για τη μάχη που δίνω, κι ας μη διατηρώ κομματικούς μηχανισμούς» είπε και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη τη «συνωμοσία του καλού κι όχι πώς ο καθένας με την παρεούλα του θα φύγει αλώβητος από την κρίση», ενώ επιβεβαίωσε ότι μετά την εκλογή αρχηγού οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες που θα ενταχθούν στον νέο φορέα (το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ) θα συμπορεύονται. Την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση προλόγισε ο Δημήτρης Αβραμίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού και συντόνισε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Κογκόλης. Τον Σταύρο συνόδευε η Αθηνά Δρέττα,στέλεχος του Ποταμιού.

Σταύρος Θεοδωράκης:”Οι πολίτες να στείλουν το μήνυμα ότι φτιάχνουμε ένα κόμμα του 15%”

«Ένας άνθρωπος μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του νέου φορέα, ένας μόνο, κι αυτός είναι ο πολίτης», τόνισε από τον Πύργο την Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας σε πλήθος κόσμου σε ανοιχτή εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηλείας, ο υποψήφιος αρχηγός του νέου φορέα επανέλαβε την ανάγκη να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην εκλογή για την ανάδειξη του αρχηγού. «Καλώ όλους, όποιον κι αν έχουν σκοπό να ψηφίσουν, να δώσουν τη μάχη για να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους να ψηφίσουν. Έτσι θα δώσουμε το μήνυμα ότι το νέο κόμμα είναι του 15% κι όχι του 5%, ότι το νέο κόμμα θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος και προλόγισε ο οινολόγος και επιχειρηματίας με έδρα την Ηλεία Αλέξανδρος Σταγκουράκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τη δέσμευσή του να παραμείνει στο νέο κόμμα έστω και ως στρατιώτης, ζήτησε όμως την ίδια δέσμευση και από τους συνυποψήφιούς του. «Κάναμε το πρώτο βήμα, η κυρία Γεννηματά κι εγώ, που ηγούμαστε των δυο κοινοβουλευτικών κομμάτων που θα αποτελέσουν τη βάση για τη συγκρότηση του νέου κόμματος. Ξεκαθάρισα ότι μπορώ να είμαι αρχηγός αλλά μπορώ να είμαι και στρατιώτης. Περιμένω κι από την άλλη πλευρά να κάνει το ίδιο, περιμένω απ’ όλους τους συνυποψήφιους να κάνουν το ίδιο. Να σιγουρευτεί ο κόσμος ότι δεν μένουμε σε γενικόλογες κουβέντες περί ενότητας. Η εντιμότητα του προοδευτικού κινήματος επιτάσσει μια συμφωνία κυρίων. Όποιος κι αν κερδίσει, οι άλλοι πρέπει να συνταχθούν πίσω του».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε πάγιες θέσεις του, όπως ο χωρισμός κράτους εκκλησίας και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και υπενθύμισε (απαντώντας σε σχετικές με την αγροτική παραγωγή ερωτήσεις) ότι από χρόνια υποστηρίζει τη θέση ότι «τη χώρα δε θα σώσουν τα μνημόνια αλλά η γη, ο ήλιος και η θάλασσα. Δηλαδή η αγροτική παραγωγή με προϊόντα υψηλής ποιότητας, ο τουρισμός φροντίζοντας να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε “τουριστική υπερδύναμη” και η θάλασσα ως δίαυλος μεταφοράς για όλη την Ευρώπη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ