Περιοδεία στα μοναστήρια της Κοιλάδας του Αχελώου

Με πρωτοβουλία του στελέχους του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Αντώνη Κοσσυβάκη που κατάγεται από την περιοχή πραγματοποιήθηκε περιοδεία στα μοναστήρια της Κοιλάδας του Αχελώου στο Μεσόπυργο και στη Μεγαλόχαρη Άρτας. Μετά από πρόσκληση του κ Κοσσυβάκη η Διευθύντρια Εφορίας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου επισκέφτηκε τα μοναστήρια παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, του Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου, του στελέχους του Ευρωκοινοβουλίου Αντώνη Κοσσυβάκη καθώς και του ειδικού συντηρητή μνημείων της εφορίας Αρχαιοτήτων Άρτας Κώστα Υψηλού.

Επισκέφτηκαν τον ιερό ναό της Παναγίας καθώς και του Αγίου Δημητρίου στον Μεσόπυργο Άρτας, την εκκλησία της Αγίας Σωτήρας στη Μεγαλόχαρη και το Μοναστήρι της Μεγαλόχαρης στον ομώνυμο οικισμό. Παρουσία ειδικού συντηρητή μνημείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, εξετάστηκαν οι δυνατότητες και τρόποι επέμβασης αποκατάστασης των τοιχογραφιών στις εκκλησίες, που αποτελούν σημαντικό μέρος του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ψαθάς τόνισε τη σημασία που έχουν για την πολιτιστική μας κληρονομιά τα βυζαντινά και τα μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής. Επεσήμανε το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου στοχεύουν στην ανάδειξη του πολιτιστικού αλλά και του περιβαλλοντικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής της κοιλάδας του Αχελώου, ενώ δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη αλλά και τη στήριξη της περιοχής μέσα από τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ