Πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο από την έντονη βροχόπτωση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Μεσολόγγι από τη δυνατή βροχόπτωση .
Εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει ζητώντας την βοήθεια της Πυροσβεστικής για άντληση υδάτων,. Η προσπάθειά της ενισχύεται και με οχήματα της Πυροσβεστικής από την Πάτρα. Η κακοκαιρία προκάλεσε και διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα αντλιοστάσια όμβριων και το Μεσολόγγι πλημμύρισε μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.
Η δημοτική αρχή και ο μηχανισμός της βρίσκονται επί ποδός όπως επίσης και ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας. Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας έπειτα από την δυνατή και επί αρκετές ώρες συνεχιζόμενη νεροποντή που αφήνει την Ναύπακτο και την Ναυπακτία βαριά τραυματισμένη.
Δρόμοι-ποτάμια-περιουσίες κάτω από το νερό. Υπόγεια-σπίτια βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας.

Αποκατάσταθηκε η βλάβη που προκλήθηκε από κεραυνό σε κεντρικό αντλιοστάσιο αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Μεσολόγγι και τα νερά ήδη έχουν υποχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.
Οι μεγάλες ποσότητες βροχής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και οι βλάβες στην τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος ευθύνονται για τον πλημμυρισμό του Μεσολογγίου. Τα φρεάτια υδροσυλλογής λειτουργούν κανονικά, καθώς η συντήρηση και ο καθαρισμός τους είναι συνεχής, καθόλη τη διάρκεια του έτους, όμως η μεγάλη βροχόπτωση δεν θα μπορούσε να αποχετευτεί σε διάστημα τέτοιο που να αποτραπεί ο πλημμυρισμός των υπόγειων και ισόγειων ακινήτων.
Οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών και την απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων και των δικτυών μας.
photo http://messolonghinews.blogspot.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ