Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 η παρουσίαση του βιβλίου ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του Σταύρου Ζουμπουλάκη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 η παρουσίαση του βιβλίου ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του Σταύρου Ζουμπουλάκη, Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και οι Εκδόσεις Πόλις.

Την παρουσίαση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Παπαγεωργίου Μαρία η οποία δήλωσε : ΄΄Ο Δήμος Αγρινίου αντιλαμβανόμενος την αξία του καλού βιβλίου συνεχίζει και αυτή τη νέα πολιτιστική χρονιά να παρουσιάζει και να προτείνει στους δημότες του βιβλία γραμμένα από αξιόλογους συγγραφείς.
Κινούμενοι στο πλαίσιο αυτό, απόψε παρουσιάζουμε ένα βιβλίο στα κείμενα του οποίου καταγράφεται ο προβληματισμός του γράφοντος και η προτροπή να γίνει το σχολείο θεσμός καινοτομίας και επικοινωνίας.
Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς την ένθερμη και ουσιαστική αγάπη του συγγραφέα για το θεσμό του σχολείου. Ο λόγος για τον κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη έναν, όχι μόνο αξιόλογο, συγγραφέα αλλά και δάσκαλο, γεγονός που δίνει στο βιβλίο του ξεχωριστή βαρύτητα.
Όμως, για το βιβλίο θα μας μιλήσουν πεφωτισμένοι δάσκαλοι που για το σκοπό αυτό ήρθαν σήμερα στην πόλη μας.΄΄

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Μακρυδήμας Βασίλης, Υποψήφιος Διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Ζουμπουλάκης φιλοδοξεί με τα άρθρα που συγκεντρώνει στο βιβλίο του Για το σχολείο να θίξει την πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει πλέον το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Καρπός της θητείας του στην Β΄ βάθμια εκπαίδευση, τα 20 άρθρα του βιβλίου αυτού, γραμμένα τα περισσότερα στο τέλος αυτής της διαδρομής του, πραγματεύονται τα δομικά ελαττώματα ή και τις αστοχίες που ο Ζουμπουλάκης εντοπίζει στην εκπαίδευση, κυρίως λόγω της Φιλολογικής, της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής του κατάρτισης, σε ό,τι σχετίζεται με την διδασκαλία των Αρχαίων, της Λογοτεχνίας και των Θρησκευτικών.

Η κ. Βογιατζόγλου Αθηνά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων. από τις πλέον έγκριτες μελετήτριες της Νεοελληνικής Φιλολογίας, παρουσίασε τον Σταύρο Ζουμπουλάκη ως αναγνώστη και κριτικό της λογοτεχνίας.

Η κ.Ιακωβίδου Σοφία, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας τουΔημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, ειδήμων η ίδια της θεωρίας της λογοτεχνίας, των σπουδών του φύλου, καθώς και παιδαγωγικών ζητημάτων, επικεντρώθηκε στη φιλοσοφία της εκπαίδευσης, όπως αυτή παρουσιάζεται από τον Ζουμπουλάκη.

Ο κ.Παναγιώτου Χρήστος, Φιλόλογος ως εν ενεργεία καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης, εξέθεσε τη σχολική πραγματικότητα, όπως ο ίδιος την βιώνει καθημερινά, σε συνάρτηση με το όραμα του Ζουμπουλάκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση του κοινού με το συγγραφέα.


Την εκδήλωση στήριξε το βιβλιοπωλείο΄΄ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ΄΄.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ