Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Φιλιά εις τα παιδιά (2012)” στο Αγρίνιο

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου πρόκειται να προβληθεί στο Αγρίνιο η βραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ Φιλιά εις τα παιδιά (2012).
Η ταινία πραγματεύεται τις ιστορίες ζωής πέντε Εβραιόπουλων που γλίτωσαν από τον όλεθρο του Ολοκαυτώματος χάρη στην καλοσύνη και την αλληλεγγύη αντίστοιχων χριστιανικών οικογενειών. Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται η παιδική ηλικία και τα ανεξίτηλα ίχνη της. Στην οθόνη παρουσιάζονται ιστορίες τρόμου και αγωνίας, αλλά και στιγμές παιδικής ανεμελιάς μέσα στην αγκαλιά των ξένων, που στάθηκαν στοργικές φωλιές και κρυφοί παράδεισοι μακριά από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος. Η ταινία παρακολουθεί τα πρόσωπα από την παιδική τους ηλικία μέχρι τις μέρες μας, φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά τους ντοκουμέντα, τεκμήρια μιας ολόκληρης εποχής. Παράλληλα, σκιαγραφείται η ζωή των Εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόμενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Το ντοκιμαντέρ Φιλιά εις τα παιδιά –συμπαραγωγή του Βασίλη Λουλέ, της εταιρείας Massive Productions, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ– έχει λάβει οκτώ βραβεία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, έχει προβληθεί σε πολλές αίθουσες στα πλαίσια τακτικών και ειδικών προβολών, καθώς και σε πλήθος σχολείων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ευρώπη, Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδάς).
Η προβολή της ταινίας θα γίνει στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 και Σμύρνης) τη Δευτέρα 22 Μαΐου και ώρα 20.00. Την εισαγωγή θα κάνει η Έλλη Λεμονίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης με τον σκηνοθέτη της ταινίας Βασίλη Λουλέ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ