«Φύλακες της Φύσης: Εθελοντική Δράση Καθαρισμού στη Λίμνη Τριχωνίδα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, 5:00 το απόγευμα

“Φύλακες της Φύσης” – Εθελοντική Δράση Καθαρισμού στη Λίμνη Τριχωνίδα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, 5:00 το απόγευμα – αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ελληνική Εταιρεία Οικοτουρισμού, στο πλαίσιο του Έργου «Φύλακες της Φύσης: Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών»* διοργανώνει τη 2η εθελοντική δράση στην Αιτωλοακαρνανία, καθαρισμού παραλίμνιων περιοχών της Λίμνης Τριχωνίδας, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, και καλεί μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες, να συμμετάσχουν σε αυτή την περιβαλλοντική πρωτοβουλία.

Απαραίτητος εξοπλισμός: καπέλα και παγούρια! Σακούλες απορριμμάτων και γάντια θα διατεθούν επι τόπου στους εθελοντές.

Σας περιμένουμε από τις 5:00 μ.μ. στην είσοδο του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας!

Η δράση υποστηρίζεται από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων.

Στη δράση συμμετέχουν ενεργά το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου και πολλοί τοπικοί φορείς/ομάδες πολιτών: (αλφαβητικά) «Act Now – Παρέμβαση Τώρα, Αγρίνιο», «Αχελώος GrowUp», «Ε.Π.Π.Ι-ΔΡΟΥΜΕ», «ΙΔΕΑΠΘ», «Μεσολόγγι των Ντόπιων», «Κίνηση Πολιτών ΔΡΩ για την Αιτωλοακαρνανία», «Ορειβατικός Χιονοδρομικός Σύλλογος Μεσολογγίου Η Βαράσοβα» και «Save the Hood Αγρίνιο».

Για περισσότερες πληροφορίες: https://greekecotourism.org, info@greekecotourism.org

_____________________________________________________________________________________

* Το έργο «Φύλακες της Φύσης: Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρία Οικοτουρισμού (ΕΛ.ΕΤ.ΟΙΚ.). Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Για περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr.

Επίσης,  Η Ελληνική Εταιρεία Οικοτουρισμού (ΕΛΕΤΟΙΚ) με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Φύλακες της Φύσης: Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών» στο Αιτωλικό, Μουσείο Βάσως Κατράκη – Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 έως 21:00.

Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και συμμετοχής στην Ημερίδα μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από την ΕΛΕΤΟΙΚ στο πλαίσιο του ομώνυμου Έργου* και αποσκοπεί στην ανάδειξη του προβλήματος της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων στην Προστατευόμενη Περιοχή του Εθνικού Πάρκου της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και περιοχή Natura Λίμνης Τριχωνίδας, καθώς και στην αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπισή του και στην ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού.

Η Ημερίδα θα περιλάβει:

  • Παρουσίαση του Έργου Φύλακες της Φύσης, από την Ελληνική Εταιρεία Οικοτουρισμού
  • Παρουσίαση της Μελέτης Καταγραφής και Αξιολόγησης χώρων Ανεξέλεγκτης Απόθεσης Απορριμμάτων του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου -Αιτωλικού και εστίες απορριμμάτων στην παραλίμνια ζώνη της περιοχής Natura λίμνης Τριχωνίδας, από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων
  • Παρεμβάσεις από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές
  • Παρεμβάσεις από περιβαλλοντικούς φορείς και τοπικές οργανώσεις
  • Συζήτηση και συμπεράσματα.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να συζητήσουμε ένα θέμα που αφορά το σύνολο των προστατευόμενων περιοχών, το σύνολο της κοινωνίας μας!

__________________________________________________________________________*

*Το έργο «Φύλακες της Φύσης: Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρία Οικοτουρισμού (ΕΛ.ΕΤ.ΟΙΚ.). Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Για περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr.

Το Έργο υποστηρίζει ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων και συμμετέχουν ενεργά το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου και πολλοί τοπικοί φορείς/ομάδες πολιτών: (αλφαβητικά) «Act Now – Παρέμβαση Τώρα, Αγρίνιο», «Acheloos GrowUp», «Ε.Π.Π.Ι-ΔΡΟΥΜΕ», «ΙΔΕΑΠ Θέρμου», «Messolonghi by Locals», «Κίνηση Πολιτών ΔΡΩ για την Αιτωλοακαρνανία», «Ορειβατικός Χιονοδρομικός Σύλλογος Μεσολογγίου Η Βαράσοβα» και «Save the Hood Αγρίνιο».

Στην Ημερίδα θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά του COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.greekecotourism.org

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα 210 7525080, 215 2151725 ή στείλτε μήνυμα με τα στοιχεία σας στη διεύθυνση: info@greekecotourism.org

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ