Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιωτίσσης του “Συλλόγου Κυριών Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου” (φωτό)

Ο “Σύλλογος Κυριών Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου” το Σάββατο 3 Οκτωβρίου πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή της Παναγίας μας της Προυσιωτισσας.

Αναλυτικά και η ανακοίνωση :

“Το πρωί του Σαββάτου έγινε αναχώρηση από το Αγρίνιο με προορισμό τον ιερό και ιστορικό τόπο της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης, όπου προσκυνήσαμε και προσευχηθήκαμε στην θαυματουργό εικόνα της Παναγίας μας.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας για φαγητό και περιήγηση και το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Την εκδρομή συνόδευσαν ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριάντης και ο Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος.

Η καθιερωμένη ετήσια προσκυνηματική εκδρομή αποτελεί μια ευλογημένη συνήθεια του “Συλλόγου Κυριών Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου” προς την Παναγία μας την Προυσιώτισσα, αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου προς ευλογία των πιστών και για να θυμίζει στον ευσεβή λαό της πόλεως μας, το θαύμα της θεραπείας απο την γρίπη, που επετέλεσε η ιερά εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας, όταν το 1918 η επιδημία της γρίπης είχε σκορπίσει τον θάνατο στη περιοχή του Αγρινίου”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ