Προφυλακίστηκαν 30χρονος και 18χρονος που μετέφεραν κοκαϊνη

Την προφυλάκιση των δύο ανδρών, 30 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου 24 Μαρτίου για διακίνηση και μεταφορά κοκαΐνης στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, αποφάσισαν Εισαγγελέας και Ανακριτής Αγρινίου, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 18χρονοι που ενεργούσαν στη διακίνηση ως προπομποί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει :

Συνελήφθησαν δυο άτομα για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών στο Αγρίνιο
Οι δράστες μετέφεραν με αυτοκίνητο (160) γραμμάρια κοκαΐνης, που απέρριψαν στο οδόστρωμα στη θέα των αστυνομικών
Συνελήφθησαν ακόμη δυο συνεργοί των δραστών, ως προπομποί στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν, το βράδυ,(24/03/2018) στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 30 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, καθώς και αντίσταση.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμη δυο 18χρονοι ημεδαποί, άνδρες, συνεργοί των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης για έλεγχο στον 30χρονο και στον 27χρονο, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και κινούνταν στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ παράλληλα απέρριψαν από το παράθυρο του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα μια συσκευασία, η οποία αφού περισυλλέχθηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχε (160) γραμμάρια κοκαΐνης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου ακινητοποίησαν τους δύο διακινητές ναρκωτικών και τους συνέλαβαν, ενώ βρήκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (430) ευρώ, αποδείξεις διοδίων και έγγραφα μεταφοράς χρημάτων.

Επίσης, οι δύο διακινητές προέβαλλαν αντίσταση στους αστυνομικούς κατά την σύλληψη τους, απωθώντας τους με τα άκρα τους.

Ταυτόχρονα, δεύτερη ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εντόπισε και συνέλαβε στο 59ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, τους δύο 18χρονους, οι οποίοι επιβαίνοντας σε δίκυκλο, προπορεύονταν των διακινητών, με σκοπό να τους ενημερώνουν για την παρουσία αστυνομικών κατά την διαδρομή.

Σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν στους δύο 18χρονους, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (270) ευρώ συνολικά.

Το αυτοκίνητο και το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι διακινητές και οι προπομποί, αντίστοιχα, κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης τέλεσης της μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ