Προχωρούν οι εμβολιασμοί για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου

Έχοντας φτάσει ήδη στο πρώτο “σκαλοπάτι” του 1 εκατομμυρίου εμβολιασμών, συνεχίζεται ο μεγάλος αγώνας για το χτίσιμο της γενικής ανοσίας.

Αυτή, εντούτοις, παρά το γεγονός πως η εμβολιαστική διαδικασία στη χώρα μας εξελίσσεται κανονικά και χωρίς απρόοπτα, δεν αναμένεται να επιτευχθεί πριν από το καλοκαίρι.

Αυτό που θα έχει όμως επιτευχθεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείο Υγείας, θα είναι ο εμβολιασμός των πληθυσμιακών ομάδων αφενός άνω των 60 ετών, αφετέρου αυτών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για τις ομάδες που σε περίπτωση νόσησης από τον νέο κορονοϊό είναι πολύ πιθανόν να χρειαστούν νοσηλεία. Μέσα στον Μάρτιο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός ατόμων με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Θα ακολουθήσει η ομάδα των ατόμων ηλικίας 70 ετών και άνω και εν συνεχεία τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω με τα εμβόλια Pfizer και Moderna, ενώ τα άτομα ηλικίας 60-64 ετών έχουν ήδη αρχίσει τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ