Πρωτοβουλία και Δράση των Προσκόπων του Αγρινίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων

«Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί. Το αξίζει. Γίνε ο… «Άγιος Βασίλης του»!

Οι Πρόσκοποι του Αγρινίου είχαν, έχουν και θα έχουν ως θεμελιώδη αρχή των δράσεών τους την κοινωνική προσφορά: να συμπαραστέκονται και να βοηθούν εντελώς εθελοντικά εκεί που, πράγματι, χρειάζεται συμπαράσταση και βοήθεια.
Έτσι, για μια ακόμη χρονιά, παίρνουν την πρωτοβουλία και πραγματοποιούν την Δράση: «Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί. Το αξίζει. Γίνε ο… «Άγιος Βασίλης του!», που μοναδικό και ξεκάθαρο στόχο έχει την στήριξη και ανακούφιση των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς και αδύναμες οικογένειες.
Η Δράση αυτή έχει ως βάση ένα απλό γράμμα που θα γράψουν όλοι οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού της Πόλης και στο οποίο θα εκφράζουν την επιθυμία ή την ανάγκη τους προς τον… «Άγιο Βασίλη». Με την βοήθεια των διδασκόντων τα γράμματα αυτά θα αξιολογηθούν και, με αυστηρό όρο την ανωνυμία τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους, θα αναρτηθούν στο «Δέντρο των Ευχών» που θα έχουν ετοιμάσει και στήσει οι Πρόσκοποι του Αγρινίου στη Πλατεία Δημοκρατίας.
Να σημειωθεί ότι η όλη δράση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αγρινίου για τις Γιορτές των Χριστουγέννων και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Καλούνται, λοιπόν, να συμμετάσχουν πέραν, βεβαίως, από τους μαθητές, σύλλογοι φορείς, επαγγελματίες και πολίτες που σαν χορηγοί ή δωροθέτες μπορούν να χαρίσουν, έστω, μια μικρή στιγμή χαράς και ένα χαμόγελο στα παιδιά που τόσο πολύ το αξίζουν.
Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι 10 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση scoutsofagrinio@gmail.com. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Υπεύθυνης της Δράσης: Όλγα Δημητράντζου (τηλ:. 6972 851049).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ