Πρωτοβουλία Kοινωνικής Αλληλεγγύης των σχολικών κοινοτήτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας.

Με την παρούσα ανακοίνωση επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τη δράση κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης την οποία υλοποιούν και φέτος, για τρίτη χρονιά, από κοινού οι σχολικές κοινότητες του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας.
Με δεδομένη την πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια, αναζητήσαμε ένα τρόπο δράσης που στόχο έχει αφενός να στηρίξει αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας -είτε της τοπικής κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής Μακρυνείας είτε στηριζόμενους από διάφορα κοινωφελή ιδρύματα- και να αναδείξει τον κοινωνικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει το σχολείο αφετέρου. Οργανώσαμε λοιπόν ήδη από τον Οκτώβριο του 2012 ένα δίκτυο εθελοντικής προσφοράς και συλλογής ποσοτήτων ελαιολάδου φετινής εσοδείας, το οποίο απευθύνεται στους ντόπιους παραγωγούς και τους καλεί να συμμετάσχουν προαιρετικά. Κάθε χρόνο οι προσφερόμενες ποσότητες ελαιολάδου συγκεντρώνονται και συσκευάζονται από εθελοντές γονείς, καθηγητές και μαθητές στα κατά τόπους ελαιοτριβεία, προκειμένου να προωθηθούν και να διανεμηθούν μέσω της Εκκλησίας σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και σε κοινωφελή ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής μας που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον.
Οι παραδόσεις των ποσοτήτων για το σχολικό έτος 2016-2017 υπολογίζουμε να πραγματοποιηθούν κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τους υπεύθυνους των φορέων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή έχει τύχει της υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας και των ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας, όπως επίσης ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ποικίλους φορείς για τη χορηγία της προσπάθειάς μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία μας εντάσσεται για το σχολικό έτος 2016- 2017 στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας για το τρέχον σχολικό έτος και συνδέεται με τα προγράμματα σπουδών των μαθητών Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου μέσω σχολικών δραστηριοτήτων, όπως καλλιτεχνικές δημιουργίες και διδασκαλία λογοτεχνικών κειμένων, οι οποίες σχετίζονται με την πατροπαράδοτη καλλιέργεια της ελιάς, μιας δραστηριότητας ευρέως διαδεδομένης στην περιοχή μας και σπουδαίο στοιχείο της Τοπικής μας Ιστορίας, με την οποία επιδιώκουμε οι μαθητές μας να κρατούν μια συνεχή, ποιοτική και βιωματική επαφή.

Πρόσκληση συμμετοχής και προσφοράς
Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια αναμφίβολα μάς έχει αγγίξει όλους και έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητά μας. Μάλιστα, μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας αδυνατεί παντελώς να ανταπεξέλθει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.
Διοργανώνουμε και φέτος εθελοντική προσφορά ελαιολάδου φετινής εσοδείας με στόχο την ανακούφιση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και σας καλούμε να συνδράμετε σε αυτή μας την προσπάθεια. Οι προσφερόμενες ποσότητες θα συγκεντρωθούν και θα συσκευαστούν με ευθύνη των εθελοντών μας στα κατά τόπους ελαιοτριβεία σε δοχεία που μας έχουν διατεθεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Ένα μέρος του συγκεντρωθέντος ελαιολάδου θα διανεμηθεί μέσω της Εκκλησίας στην τοπική κοινωνία και το υπόλοιπο θα παραδοθεί από τα σχολεία μας σε κοινωφελή ιδρύματα του νομού μας που στηρίζουν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού ανάλογα με τις ανάγκες.

Βοηθήστε με τη συνεισφορά σας
να πετύχει η προσπάθεια και να συνεχιστεί.

Οι Μαθητικές Κοινότητες
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και
οι Σύλλογοι Καθηγητών του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας

Για συγκέντρωση ελαιολάδου επικοινωνήστε στα εξής τηλέφωνα:

α. Γυμνάσιο Ματαράγκας: 2635022147
β. Γεν. Λύκειο Ματαράγκας: 2635022033
γ. Σύλλογοι γονέων – κηδεμόνων: 6944981488 – 6947123955

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ