Πρωτοχρονιά στο Αγρίνιο

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στην πόλη του Αγρινίου, η Περιτομή του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου.
Tο πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, όπου κατά τη διάρκεια του κοινωνικού αναγνώσθηκε η εγκύκλιός του, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας χρονιάς.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος, με την παρουσία των τοπικών αρχών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ευλόγησε την Βασιλόπιτα στο Δημαρχείο Αγρινίου όπου παρέστησαν ο δήμαρχος, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, αντιδήμαρχοι μέλη της δημοτικής αρχής, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, αρχών και φορέων.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς το πρωί της Πρωτοχρονιάς επισκέφθηκε και το Γηροκομείο της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα του γηροκομείου μέσα σε μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ